Stir-fry de pui cu sos de stridii

Postat de Sidy in Pui
2 Mai 2013 | 3645 vizualizari
Stir-fry de pui cu sos de stridii

Stir-fry reprezintă o tehnică de gătit specifică bucătăriei chinezești și seamănă cu tehnica pe care noi o numim „sotat” sau „călit”. Legumele și carnea gătite astfel își păstrează aroma, iar mâncarea va fi foarte fragedă. Pentru a realiza acest tip de mâncare, avem nevoie de o tigaie adâncă de tip wok. De ce este atât de special acest tip de tigaie? Pentru că pe fundul tigăii temperatura este mai mare, iar pe laturi este mai scăzută, astfel putem muta alimentele de la o temperatură la alta.

Ingrediente

  • 300 g muschiulet de pui
  • 400 g legume congelate Hortex (mazăre verde, orez, ciuperci, rosii ardei, ceapa, porumb)
  • 1 cutie ciuperci taiate
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 ardei iute rosu
  • 2 linguri ulei de susan
  • 2-3 singuri sos de stridii Blue Dragon
  • 2 linguri sos de soia
  • piper macinat

Mod de preparare

Se spală carnea, se taie în bucăţi potrivite si se pune în wokul încins în care am pus uleiul de susan. Adaugam si ceapa verde taiata marunt si ardeiul lute fasii.

Sotam vreo 5 minute  puiul, până când se rumeneşte uşor pe toate părtţile.Adaugam legumele congelate si le sotam până când se topeşte gheaţa şi se evaporă aproape tot lichidul.

Condimentăm cu puţin piper , sos de stridii şi sos de soia (care ţine loc şi de sare), amestecăm bine încă un minut pe flacără iute şi apoi dăm deoparte şi lăsăm totul acoperit cam un minut – două, să aibă timp să se transfere aromele.

Cine doreste, la servire , mai poate adauga putin sos de stridii.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Stir-fry de pui cu sos de stridii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci

Postat de rocsi_1612

Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci

Prima data  marinam puiul : Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel de bucatarie. Il taiem bucati potrivite, apoi il batem cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare. Intr-un bol...

Citeste continuarea

Snitele din piept de pui in crusta de susan

Postat de AdrianUdrea

Snitele din piept de pui in crusta de susan

Pieptul de pui se feliaza subtire si se presara cu sare si piper pe ambele parti ale feliilor. Se lasa asa la odihnit, 10-15 minute. Ouale se amesteca bine cu mustarul si sare si piper dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2013, 07:20
la 02.05.2013, 07:24
Deja mi-e foame!
la 02.05.2013, 07:26
la 02.05.2013, 07:43
la 02.05.2013, 08:04

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking