Sunca fiarta in moare (zeama de varza acra)

Postat de mihaelar63 in Mezel de casa
15 Mar 2014 | 10086 vizualizari
Sunca fiarta in moare (zeama de varza acra)

Eu stiu una si buna ca slanina e grasimea de porc cu soric tinuta in saramura si afumata , deci nu e sunca .Cine nu ma crede sa-l consulte si pe domnul Dex Sunca este piciorul , pulpa, coapsa de porc tinuta in saramura si apoi afumata . Eu am preparat de aceasta data cum am invatat in adolescenta de la matusa si nasa mea mea Irina care locuia in Horoatul-Crasnei , judetul Salaj . Eu in varful blocului nu pot afuma sunca , slanina si carnati de asta are grija Kati-neni Mama prietenilor nostrii .Sunca ce o s-o vedeti dupa preparare a fost pusa intr-un cos cu stergar [cos amarat si vechi de a trebuit sa-l repar instant ].Am plimbat cosharca la iarba verde si sunca a fost mai apetisianta servita in tovarasia prietenilor dragi . Dedic aceasta reteta cu drag tuturor iubitorilor de asemenea porcarii si in special vivacei C. se stie cine este si celui ce are grija nu numai de hrana cea de toate zilele P. V - si aici se stie :D

Ingrediente

  • O sunca afumata 2-3 kg
  • Zeama acra de varza (moare)
  • O crenguta cimbru
  • O foaie dafin
  • O maciulie usturoi
  • O lingura boabe piper negru
  • Optional o lingurita de boia rosie de ardei
  • Jinars de prune

Mod de preparare

Se fierbe 2 ore sunca in moarea  in care ati pus cimbru , piper , foaie de dafin si usturoiul curatat .

Daca moarea este prea sarata o diluati cu apa .La mine nu a fost necesar pentru ca nu fac moarea sarata in exces .

Am avut o moare rozosina de mai mare dragul .

Daca sunca este prea sarata o desarati prin tinerea cateva ore in apa rece .

Dupa fierbere se pune la cuptor 30 minute sa se ,, zvante ''. Acest procedeu se foloseste in cazuri de urgenta , altfel se lasa o zi- doua atarnata la un loc  umbros  si aerisit .

Serviti sunca fiarta in moare cu legume proaspete si pita de casa .

Inainte de mancare serviti  un paharel de jinars  - bineinteles de prune .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca fiarta in moare (zeama de varza acra)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cârnați la garniță ( conservați în untură)

Postat de panacris

Cârnați la garniță ( conservați în untură)

Untura se prepară conform rețetei http://www.bucataras.ro/retete/jumari-la-multicooker-67580.html, Slănina proaspătă tăiată mărunt se pune în vasul aparatului Multicooker de...

Citeste continuarea

Toba de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Toba de porc

Se elimina grasimea de pe capatana, apoi aceasta din urma se spala, se taie in 2-3 bucati mari si se fierbe in apa cu sare intr-o oala sub presiune, circa o ora sau pana cand carnea cade de pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2014, 05:46

cum in varf de bloc?
aveai multe poze extraordinare cu o gradina mare si am mai vb despre asta
la 15.03.2014, 06:44
bun bun
la 15.03.2014, 06:50
Cu mare placere , dupa ce trece postul....
la 15.03.2014, 07:08
place
la 15.03.2014, 07:52

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking