Supă cremă de spanac
Postat de CulinaryRainbow in Mancaruri de post
9 Ian 2014 | 24280 vizualizari
Toată lumea știe că spanacul e sănătos pentru faptul că acesta conține fier. Defapt, conținutul de fier este mijlociu, doar 2-5 mg/100g. :) Însă deosebita frunzuliță verde, are nenumărate alte proprietăți.
Pentru că are ca și constituenți săruri minerale precum: potasiu, sodiu, calciu, magneziu, sulf, mangan, zinc, cupru, iod; vitaminele A, complexul B1, B2 și B12, PP, C și acid folic, aminoacizi precum arginina și lizină, lipide, protide, glucide și mucilagii, este un deosebit întăritor al sistemului imunitar și în același timp are capacitatea de a combate scorbutul. Este nutritiv și un deosebit tonifiant al miocardului. Stimulează secrețiile gastrice, pancreatice și biliare. Totodată provoacă eliminarea viermilor intestinali și previne infecția gingiilor.
Iată cât de câștigați suntem, consumând spanac. :)