Supă de cocoș cu spatzle

Postat de panacris in Pui
1 Dec 2013 | 3263 vizualizari
Supă de cocoș cu spatzle

O supă nemaipomenită în zilele reci de iarnă!

Ingrediente

  • carne de cocoș ( cap, gât, aripi, spate) cca. 400 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcovi 2-3 bucăți,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată,
  • țelină 1 felie cca. 100 g,
  • sare iodată,
  • piper boabe,
  • spatzle cca. 300 g.

Mod de preparare

Legumele se curăță și se pun la fiert întregi, împreună cu carnea de cocoș, la foc mediu cca. 60 de minute cu cca. 4000 ml apă rece. Recunosc că am folosit din nou oala subpresiune, astfel am redus timpul de fierbere la cca. 30 de minute.

După ce s-a fiert carnea, se strecoară supa în alt vas, se asezonează de sare și se dă din nou la gătit. Când începe să fiarbă, supa,  se adaugă spatzle și se lasă la fiert cca. 10 minute. Se servește fierbinte, presărată cu verdeață tocată mărunt și după gustul fiecăruia simplă sau cu legumele și carnea fiartă;)

Spor și poftă bună! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de cocoș cu spatzle" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita de pui cu ceapa si galuste

Postat de reisnaor_2006

Tocanita de pui cu ceapa si galuste

        Puiul il curatam de impuritati si-l taiem bucati. Am folosit si pieptul de pui pe care l-am taiat cubulete. Ceapa si usturoiul le curatam si le taiem...

Citeste continuarea

Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor

Postat de gicuta69

Pulpe de pui cu vin si usturoi la cuptor

Curatam, spalam si taiem pulpele in jumatati. Le lasam la scurs si le condimentam cu sare, boia, cimbru si piper. Luam o tava care merge la cuptor, asezam pulpele in ea, turnam vinul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2013, 18:36
la 01.12.2013, 18:40
Tare buna supica!!
la 01.12.2013, 18:42
Buna ciorbica . Imi place si vasul si suportul de lemn
la 01.12.2013, 18:43
la 01.12.2013, 18:43
grozava supa

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking