Ingrediente
- 500 g fasole neagra (sau 3 cutii mici, deja fierte)
- 2 + 3 linguri ulei
- 4 cepe verzi
- 3 catei de usturoi
- 1/2 lingurita chimion praf
- 1 lingurita coriandru praf
- 1 lingurita oregano uscat
- chilli dupa gust
- sare dupa gust
Mod de preparare
Fierbe fasolea in apa cat sa o acopere (daca nu ai cumparat-o deja fiarta, la conserva). Scurge boabele si pastreaza apa in care au fiert.
Toaca 2 cepe si usturoiul.Incalzeste uleiul si pune in el coriandrul si chimionul. Prajeste-le putin. Adauga ceapa si usturoiul si prajeste la foc mic, pana ce se inmoaie.
Acest amestec pune-l intr-o oala, impreuna cu 1/3 din boabele de fasole pasate si restul de fasole. Adauga din zeama in care a fiert fasolea, pana cand supa are consistenta pe care o doresti.
Adauga oregano, chili si sare. Fierbe 10 minute.
In acest timp soteaza cele 2 cepe ramase, tocate marunt, in cele 3 linguri de ulei
Serveste supa calda, cu putina ceapa prajita deasupra. Poti pune si putina ceapa verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole neagra" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|