Supa de fasole neagra

Postat de Brindusa in Supe
13 Iun 2011 | 13350 vizualizari
Supa de fasole neagra

Azi am avut pofta de o mancare cu fasole boabe si mi-am adus aminte ca prin camara sta ratacita o punga cu fasole neagra, cumparata cu ceva vreme in urma. Am cautat o reteta pe internet si, in final, am combinat mai multe ca sa obtin ceva pe gustul meu. Iata ce a iesit

Ingrediente

  • 500 g fasole neagra (sau 3 cutii mici, deja fierte)
  • 2 + 3 linguri ulei
  • 4 cepe verzi
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita chimion praf
  • 1 lingurita coriandru praf
  • 1 lingurita oregano uscat
  • chilli dupa gust
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Fierbe fasolea in apa cat sa o acopere (daca nu ai cumparat-o deja fiarta, la conserva). Scurge boabele si pastreaza apa in care au fiert.

Toaca 2 cepe si usturoiul.Incalzeste uleiul si pune in el coriandrul si chimionul. Prajeste-le putin. Adauga ceapa si usturoiul si prajeste la foc mic, pana ce se inmoaie. 

Acest amestec pune-l intr-o oala, impreuna cu 1/3 din boabele de fasole pasate si restul de fasole. Adauga din zeama in care a fiert fasolea, pana cand supa are consistenta pe care o doresti.

Adauga oregano, chili si sare. Fierbe 10 minute.

In acest timp soteaza cele 2 cepe ramase, tocate marunt, in cele 3 linguri de ulei

Serveste supa calda, cu putina ceapa prajita deasupra. Poti pune si putina ceapa verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole neagra" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de boabe

Postat de katty

Supa de boabe

Se pune fasolea la inmuiat de cu seara .A doua zi se scurge si se pune la fiert in apa rece .Se schimba apa ,apoi se pune din nou la fiert in apa calda impreuna cu crenguta de cimbru.Se lasa la...

Citeste continuarea

Paella cu pui

Postat de Dya

Paella cu pui

Punem uleiul la incins, adaugam copanelele si le lasam sa se rumeneasca usor.  Curatam ardeiul si rosiile de seminte, si, impreuna cu ceapa, le taiem cuburi, pe care le vom pune apoi peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.06.2011, 08:15
buna buna
la 14.06.2011, 08:19
bunaa
la 14.06.2011, 10:19
Foarte interesant, am luat si eu odata fasole rosie chinezeasca care fierbe mai bine decat a noastra si mi-a placut, cica e bogata in zinc
la 14.06.2011, 16:16
la 14.06.2011, 19:17

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking