Supa de pui cu tarhon si crutoane

Postat de gatiticuspor in Supe/Ciorbe
27 Aug 2012 | 4700 vizualizari
Supa de pui cu tarhon si crutoane

Saptamana trecuta am primit o carte de bucate si rasfoind-o am dat peste aceasta reteta. Va marturisesc a fost dragoste la prima vedere si cred ca dupa ce am gustat-o am devenit dependenta.

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui dezosate si fierte
  • 1 ceapa
  • 55 g unt
  • 600 ml supa de pui
  • 1 lingura tarhon tocat marunt
  • 150 ml frisca lichida
  • 2 felii paine toast
  • 1 linguri ulei masline

Mod de preparare

  Tocati ceapa marunt si puneti la calit cu untul.

  Cand ceapa s-a calit, taiati puiul in fasii subtiri adaugati-l peste ceapa si amestecati bine.

  Adaugati jumatate din supa de pui (eu am strecurat apa in care am fiert puiul in care am mai adaugat un cub de condiment de pui) si lasati sa dea in clocot. Dati focul mic si lasati sa fiarba inca 20 de minute.

  Stingeti focul si lasati supa sa se racoreasca putin apoi puneti-o intr-un blender sau folosind un mixer vertical omogenizati totul. Puteti pastra cateva fasii de pui intregi pentru ornat.

  Adaugati restul de supa de pui, tarhonul tocat marunt si amestecati bine.

  Taiati painea in cuburi mici, stropiti cu uleiul de masline si un praf de sare apoi puneti la cuptor la 180 C / Gaz 4 pana ce devin aurii si crocante.

  Amestecati cu frisca lichida inainte de a servi.

  Adaugati crutoanele si gata de servit.

  POFTA BUNA !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu tarhon si crutoane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Supa de chimen (zama de chimin) - supa nr. 365

Postat de mihaelar63

Supa de chimen (zama de chimin) - supa nr. 365

Preparati crutoanele dintr-o paine usor mai uscata . Eu am folosit paine neagra cu cartofi . Feliile paine le-am taiat  in patratele mici de 2/2 cm . Am pus...

Citeste continuarea

Ciorba falsa de burta ( cu ciuperci pleurotus )

Postat de Ina

Ciorba falsa de burta ( cu ciuperci pleurotus )

Ciupercile pleurotus taiate julien se pun la fiert intr-o oala cu 1-2 litri de apa  si putina sare. Dam pe razatoarea mica morcovul si pastarnacul, dupa care  calim amestecul in 2-3...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.08.2012, 07:07
Astazi vin la masa
la 27.08.2012, 09:01
la prinz ma opresc la tine
la 27.08.2012, 09:14
Savuroasa!
la 27.08.2012, 09:15
tare buna trebuie sa fie!
la 27.08.2012, 09:47
cred ca este delicioasa dupa cum arata

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking