Supă de pui (de casă) cu găluşte

Postat de DinDragostePentruGatit in Supe
21 Apr 2012 | 3391 vizualizari
Supă de pui (de casă) cu găluşte

Cred că-i binevenită oricând o supă de pui, însă pui dintr-acela adevărat :)).

Ingrediente

Supa

  • 1 pui (în acest caz, de casă);
  • 2-3 morcovi;
  • 2 rădăcini de păstârnac;
  • 1/2 dintr-o ţelină potrivită;
  • 2 cepe;
  • 2 ardei;
  • 1 lămâie;
  • pătrunjel,
  • frunze;
  • sare.

Găluşte

  • 2 ouă;
  • 8-9 lg griş;
  • un strop de ulei;
  • puţin Delikat;
  • piper.

Mod de preparare

Carnea se porţionează, se spală şi se pune la fiert.

Se spumează după care se adaugă legumele.

     

Găluştele

Se bat ouăle ca pentru omletă, se condimentează (delikat, piper) se adaugă un strop de ulei după care grişul (în ploaie - câte o lingură). 

Textura compoziţiei nu trebuie să fie foarte tare.

După ce au fiert carnea şi legumele, se formează găluştele (cu ajutorul unei linguriţe). 

Se adaugă zeama de lămâie şi se mai lasă supa pe foc timp de 10-15 minute.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de pui (de casă) cu găluşte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de gaina de casa cu galuste - reteta de la Bunica

Postat de Mokuska

Supa de gaina de casa cu galuste - reteta de la Bunica

Se spala carnea de gaina foarte bine, se lasa in apa rece. Se curata si zarzavatul, morcovul se cresteaza in 4 sau 2, gulia si telina se taie in 2 bucati, ceapa si usturoiul se cresteaza foarte...

Citeste continuarea

Supa de pui cu mazare si galuste

Postat de cristeena20

Supa de pui cu mazare si galuste

- Portionam carnea si o punem la fiert in apa rece cu sare. Cand da in clocot luam spuma de deasupra si apoi lasa sa fiarba la foc mic. Cand e fiarta aproape de tot adaugam in oala...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2012, 10:40
foarte bun
la 22.04.2012, 11:42
la 22.04.2012, 12:50
the best ever
la 22.04.2012, 12:57
I-auzi, Dia! M-a uns chiar...
la 22.04.2012, 14:09

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking