Supa-crema de dovleac cu sunca afumata

Postat de gab_s19 in Supe
24 Oct 2013 | 3386 vizualizari
Supa-crema de dovleac cu sunca afumata

Ingrediente

  • 1 dovlecel Hokkaido (cca. 1 kg)
  • 150 gr sunca afumata taiata cubulete
  • 2 cepe mari
  • 200 ml frisca neindulcita
  • o lingurita de ghimbir ras sau uscat
  • o foaie de dafin
  • o jumatate de lingurita de chimen
  • 1 fir de patrunjel
  • o ceapa verde
  • 30 ml ulei (pentru prajit)
  • sare. putin piper
  • apa

Mod de preparare

Sunca se taie cubulete si se pune la prajit in ulei(de preferat in aceeasi oala in care se va pregati supa). Dovleacului i se taie codita, se spala, se taie pe jumatate si i se scot semintele cu ajutorul unei lingurite.

Se curata ceapa si se taie si ea tot cubulete. Dupa ce sunca s-a rumenit, se scoate din oala si se pune de-o parte; ceapa se pune la prajit in uleiul in care s-a rumenit sunca. Dupa ce ceapa si-a schimbat culoarea, se adauga cubuletele de dovlecel, se amesteca si se lasa sa se inabuse cateva minute.

Se adauga si apa atat cat sa acopere cuburile de dovleac in intregime, ghimbirul, foaia de dafin si sare. Se lasa sa fiarba la foc mic cca 30 de minute, timp in care se mai amesteca din cand in cand prin oala.

Dupa ce bucatelele de dovlecel s-au fiert bine, se trage oana de pe foc, se scoate foaia de dafin si cu ajutorul unui mixer vertical se omogenizeaza supa pana cand devine foarte fina; daca este prea groasa, se mai adauga apa pana cand supa are consistenta dorita.

Se pune oala din nou la foc mic si se adauga si frisca neindulcita, patrunjelul tocat fin si sunca si se lasa sa dea in fiert. Se stinge focul si, la final, se adauga si ceapa verde taiata ineluse subtiri si piperul.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de dovleac cu sunca afumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa cu mazare si taitei de orez

Postat de mihaelar63

Supa cu mazare si taitei de orez

Curatati si spalati legumele. Se pune la decongelat mazarea verde cu morcov. Se pune la fiert in apa cu sare, cartoful taiat marunt, usturoiul maruntit si ceapa intreaga....

Citeste continuarea

Supa de pui cu taitei de casa

Postat de RODIMUR

Supa de pui cu taitei de casa

Porționați puiul și alegeți pentru supă cele patru pulpe, aripile, coșul pieptului și spatele. Spălați bine aceste bucăți de carne (atenție la partea inferioară a pulpelor a căror...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2013, 16:23
la 24.10.2013, 16:39
la 24.10.2013, 18:02
la 24.10.2013, 19:10
foarte buna
la 24.10.2013, 20:07

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking