Tarta cu branza si capsuni

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
29 Mai 2011 | 4323 vizualizari
Tarta cu branza si capsuni

Ingrediente

blat:

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura apa rece
  • 4-5 linguri faina
  • jumatate plic praf de copt
  • 1 esenta vanilie

crema:

  • 350 gr branza de vaci
  • 150 gr smantana mai groasa pentru frisca
  • jumatate cana de zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 gr capsuni(eu am avut conjelate)

jeleu:

  • 200 gr capsuni
  • 4 linguri zahar
  • 6 foi gelatina
  • optional 3-4 linguri apa(daca aveti capsunile congelate puneti zeama de la ele.eu asa am avut)

Mod de preparare

blat:

mixam ouale spuma cu zaharul.

adaugam apa,praful de copt si esenta de vanilie.

la urma incorporam faina.

ungem o tava rotunda cu putina margarina,punem hartie de copt si punem compozitia in tava.

o dam in cuptorul incins ,la o temperatura potrivita si lasam acolo pana blatul este copt.

il scoatem si il lasam sa se raceasca.

crema:

capsunile le decongelam(sau le spalam daca sunt proaspete).

le pasam in blender.

smantana o batem frisca cu zaharul pudra ,treptat.

branza o sfaramitam cu mana si o punem peste frisca.

mai mixam putin,apoi adaugam capsunile pasate si zaharul vanilat.

amestecam bine cu mixerul.

jeleul:

foile de gelatina le punem la hidratat 10 minute in apa rece.

capsunile decongelate le pasam in blender.

intr-o cratita punem capsunile si zaharul  si le punem pe foc,si le lasam acolo pana se topeste zaharul bine de tot.

dupa ce s-a topit zaharul luam cratita de pe foc,adaugam gelatina hidratata si invartim bine de tot.

o lasam putin sa se raceasca.

asamblare:

intr-o tava detasabile de tort tapetam cu folie alimentara.

punem blatul,iar peste acesta crema de branza pe care o intindem uniform.

deasupra punem jeleul caldut.

dam la frigider cateva ore,apoi servim.

Pofta buna!!!!!!!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta rustica cu capsuni si crema de branza

Postat de rocsi_1612

Desert tarta rustica cu capsuni si crema de branza

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece, taiat cuburi. Adaugati oul, galbenusul si vanilia cu indulcitor. Incepeti si amestecati cu degetele, adaugati sarea si faina treptat. Framantati pana...

Citeste continuarea

Desert tarta cu banane, crema de branza si capsuni

Postat de privatelaura

Desert tarta cu banane, crema de branza si capsuni

Untul rece se taie bucatele. Se pune într-un vas, se adauga un praf de sare. Se adaugă făina cernută cu cacaua și se frămantă ușor cu mâna pană devine nisipos. Se adaugă oul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2011, 16:21
primaaaa
la 29.05.2011, 16:21
e minunata
la 29.05.2011, 16:23
tot prima si io .........primesc portie dubla da
la 29.05.2011, 16:26
sunt a 4 a. sigur prind si eu o portie.
la 29.05.2011, 16:27
frumos a iesit

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking