Tarta cu ciuperci (de post)

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
3 Aug 2013 | 15598 vizualizari
Tarta cu ciuperci (de post)

pentru aluat m-am inspirat de la Vio_dreams: http://www.bucataras.ro/retete/placinta-de-post-cu-ciuperci-43625.html Umplutura am modificat-o dupa gustul nostru... A iesit o tarta minunata!

Ingrediente

Pentru aluat:
  • 400 gr. faina
  • 200 ml apa calduta
  • 7 gr. drojdie
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingurita de sare
Pentru umplutura:
  • 300 gr. ciuperci
  • 2 ardei rosii
  • 2 cepe potrivite
  • 1 dovlecel mic
  • patrunjel verde tocat
  • 4 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
De presarat peste aluat, inainte de a aseza umplutura, 2 linguri cu varf de pesmet. //

Mod de preparare

Intai preparam aluatul amestecand toate ingredientele. Obtinem un aluat elastic pe care il impartim in doua: trei sferturi pentru baza tartei si din sfertul ramas von decupa grilajul la final.

Umplutura se prepara astfel: spalam si curatam legumele.

Ceapa, ardeiul si dovlecelul se trec prin robot,apoi se condimenteaza si se calesc in ulei. Se adauga ciupercile taiate bucati si lasam sa scada lichidul pe care-l lasa acestea. La final adaugam patrunjelul verde tocat.

Intindem aluatul pe care l-am pregatit pentru baza tartei pe masa de lucru infainata, apoi il asezam intr-o tava termorezistenta.

Presaram pesmetul,care are rolul de a absorbi excesul de ulei care ne-a ramas in amestecul de legume calite.

Adaugm legumele, nivelam frumos cu dosul unei linguri umplutura apoi intindem si aluatul ramas pe masa de lucru,din care vom decupa cu ajutorul unui pinten, fasiile din care vom forma grilajul de deasupra tartei.

Dam la cuptor (preincalzit) tarta, la temperatura moderata (180 grade) si o lasam pane se rumeneste frumos.

Pofta buna!

 

 

  //
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu

Postat de panacris

Mini tarte cu verdeturi de primavara, ciuperci si tofu

Aluatul fraged se lasa la dezghetat, apoi se decupeaza forme rotunde, un pic mai mari decat formele de tarte si se dau la copt in cuptorul preincins cca. 10 minute la foc mediu, pana sa prinda un...

Citeste continuarea

Tarta floare cu ciuperci

Postat de Irina

Tarta floare cu ciuperci

Am scos aluatul din congelator si l-am lasat la dezghetat peste zi. Am curatat si spalat ceapa si ciupercile, dupa care le-am tocat marunt. Intr-o tigaie incinsa am turnat putin ulei si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.08.2013, 16:49
Numa' bună în această perioadă, chiar delicioasă.
la 03.08.2013, 16:51
atat de delicioasa incat te apuca rasul,Padre?
la 03.08.2013, 16:56
Mmmm cam buna buna
la 03.08.2013, 16:56
Emoticon greşit adică rămas atârnat de la messenger
la 03.08.2013, 16:58
mi-ai facut o pofta

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking