Tarta cu mure- La multi ani, Ana!

Postat de gaby_d in Dulciuri
7 Aug 2011 | 5697 vizualizari
Tarta cu mure- La multi ani, Ana!

Maine, prietena mea draga, Ana (http://www.bucataras.ro/ana/), implineste o frumoasa varsta. Ii doresc tot binele din lume ! La multi ani! Desi am concluzionat de nenumarate ori ca retetele simple sunt cele mai grozave (nici nu te retin mult :)) ) si ies si fain, ma incapatzanez sa stau cate juma' de zi in bucatarie si sa o umplu de vase murdare :)). Tarta aceasta cu mure este exact contrariul: rapid, delicios! Dupa o plimbare cu barca si vreo ora juma' de colindat padurea , ne-am intors aseara acasa pe la ora 9, dar nu cu mana goala. C-o cutiutza de mure coapte, negre si aromate. La ora aia tarzie, Mona striga sa fac pizza :)) iar Danutzu' voia tarta cu mure. Cum pentru pizza deja era tarziu tinand cont ca ar fi trebuit sa fac aluat dospit, ideea cu tarta..recunosc ca-mi suradea si mie :D :)) Asa ca la 9 juma' eu bagam blatul in cuptor. Un blat de pandispan , subtire, mure dulci innecate intr-un sirop de zahar cu iz de scortisoara, frisca, si gata un desert delicios care..din pacate..nu ne-a ajuns :))

Ingrediente

Blat

  • 4 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 2/3 cana faina
  • o lingurita unt topit si racit
  • un varf cutit sare

Sirop de mure

  • 100 GR apa
  • 100 gr zahar
  • 400 gr mure
  • 1/3 lingurita scortisoara

Frisca

  • 150 gr frisca lichida
  • 100 gr smantana
  • o lingura zahar

Mod de preparare

Voiam pentru blat ceva subtire,asa ca desi am avut compozitie putina, am ales o forma cu diametrul de 26 cm.
Daca doriti blatul mai inalt alegeti una de 22.

Am batut spuma albusurile.
Am adaugat treptat zaharul batand in continuare, pana ce s-a topit.
Am incorporat galbenusurile, faina, iar la final untul si sarea.
Am uns forma cu unt, am presarat faina si am turnat amestecul.
Am preincalzit cuptorul si am bagat tava, cocand blatul pt aprox 20-25. min, la foc mic (faceti testul cu scobitoarea)

Intre timp am fiert un sirop din apa si zahar adaugand si 1/3 lingurita scortisoara.
Am facut proba picaturii in apa rece (o picatura de sirop lasata sa cada intr-o ceasca cu apa rece, nu trebuie sa se imprastie), iar cand siropul a fost aproape legat am adaugat murele , jumatate din cantitate pasate, jumatate intregi.
Am mai lasat la fiert cam 5 minute.
Nu voiam un sirop inghegat prea tare, ca as fi facut dulceata :)).
Scoateti cu o lingurita pe o farfurie si opriti focul atunci cand ajunge la consistenta legata,nici tare, nici lichida.

Cand se raceste blatul turnati deasupra murele si nivelati.Nu puneti tot, opriti pentru pus deasupra in momentul servirii.

Mixati frisca impreuna cu smantana si zaharul.
Puneti peste mure si nivelati. Obtineti o simpla dar extreeeem de delicioasa tarta cu mure.

Cred ca ar mai trebui sa fac de cel putin 3 ori , sa ma satur :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mure- La multi ani, Ana!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva

Postat de simona72

Cozonac cu umplutura de nuci, migdale si halva

Aluatul a fost facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. lasam aluatul la loc caldut, acoperit cu prosop de bucatarie, pana isi tripleaza volumul. ...

Citeste continuarea

Chec din albusuri cu mascarpone si lamaie

Postat de RuxyRux

Chec din albusuri cu mascarpone si lamaie

Untul se topeste pe foc mic, se trage vasul deoparte si in el se pune mascarpone, se amesteca pana la omogenizare, apoi se adauga coaja de lamaie si zeama de lamaie. Albusurile se mixeaza cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2011, 21:28
oauuuuu....iti vine sa crezi ce pe faza am fost??!! super
La multi ani Ana!!!!!
la 07.08.2011, 21:32
La multi, multi ani Ana!
la 07.08.2011, 21:36
Gabytzule, asta e tarta facuta azi-noapte? Oare de ce nu-s eu Mona ta?
Super ti-a iesit!
La Multi Ani, Ana!!!! La Multi Ani si fetitei tale! Sa va dea Dumnezeu tot ce va doriti!
la 07.08.2011, 21:44
Vad ca nu sunt singura pe care o apuca "gatelile" noaptea...felicitari Gabi ai facut o tarta fenomenala...!ce na-s da sa am si eu paduri cum ai tu ...sa colind prin ele...dupa fragi si mure
la 07.08.2011, 21:45
Am uitat ...La multi ani Anei...!!!!!!!

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking