Tarta pe blat de focaccia

Postat de adasev12 in Pizza
16 Mar 2011 | 5176 vizualizari
Tarta pe blat de focaccia

aveam doua blaturi de focaccia in congelator...unul l-am facut zileletrecute simplu., cum scria pe pachet...dar rezultatul nu m-a satisfacut prea mult...si ultima bucata a ramas si s-a uscat...asa ca pe la doilea m-am gandit sa-l imbunatatesc putin...am cotrobait prin frigider si cu ce am gasit pe acolo a iesit un fel de pizzetta pana la urma, dar mult mai bun decat primul....

Ingrediente

  • o foaie blat de focaccia
  • 2-3 felii mai groase de sunca
  • o buc de mozzarella
  • 1 ou
  • o mana de parmigiano
  • o rosie potrivita
  • sare, piper, oregano, ulei de masline

Mod de preparare

aluatul se scoate din cutie si se lasa la temp camerei sa se dezghete. Se intinde apoi cu grija si se lasa asa inca 20 min; in acest timp am pregatit restul ingredientelor: am taiat sunca si mozarella cubulete mici, am dat parmezanul pe razatoarea mica si am batut oul bine cu sare si piper...parmigiano ras l-am adaugat in ou....am pus cam multisor si era groasa compozitia asa ca am mai adaugat lapte....

dupa 20 min am intepat din loc in loc blatul cu o furculita, l-am uns bine cu ulei de masline si am presarat un strat de sare  , am pus sunca si mozzarella si am apasat putin cu mana, ca sa intre in blat( blatul e f pufos...), am dat la cuptorul incins in prealabl la220 pt cateva minute( vreo 10...) pana s-a topit frumos mozzarella...am scos, am presarat omleta cu branza , am intins frumos peste toata suprafata si am dat iar la cuptor 10 min...in ultimele 5 min am adaugat si o rosie taiata felii deasupra...dar mai mult pt decor....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta pe blat de focaccia" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pizza cu portocale, asortata cu salata

Postat de simona72

Pizza cu portocale, asortata cu salata

Pentru aluat: in felul meu characteristic si fara prea mare bataie de cap, l-am facut la masina de paine. Am pus ingredientele in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingredient. Am...

Citeste continuarea

Pizza cu blat de paine toast

Postat de AdrianUdrea

Pizza cu blat de paine toast

Se feliaza salamul, sunca presata si carnatii. Ciupercile se scurg si se mai maruntesc putin. Cascavalul se da prin razatoarea mare. Rosia se feliaza si ea. Intr-o tava(33/43 cm) se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2011, 13:47
delicioasaaaa
la 16.03.2011, 13:49
delicioasa
la 16.03.2011, 13:50
la 16.03.2011, 13:56
ce e foccacia?
Arata super....vin la o feliuta,clar
la 16.03.2011, 14:26
ce bine arata

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking