Tarta umpluta aperitiv

Postat de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri
19 Ian 2011 | 5577 vizualizari
Tarta umpluta aperitiv

foarte usor de facut si gustoasa!Pentru aceasta tarta am folosit tava de silicon margareta de la Decorix care mi-e foarte draga! este ideala atat pentru deserturi cat si pentru aperitive dupa cum vedeti!:)

Ingrediente

  • Pt.aluat am folosit
  • 1 galbenus crud,
  • aproximativ 250 g faina
  • aproximativ 100 g unt
  • 2 linguri de smanatana dar merge foarte bine si iaurt simplu sau chiar mai bine dar eu nu am avut decat smanatana,
  • 1/2 pliculet praf de copt,
  • 1 lingura ulei de masline cu aroma de trufe albe.
  • Pt.umplutura cu aproximatie :
  • 150 g cascaval razuit marunt,
  • 150 g branza de vaca razuita,
  • 60 g unt
  • 100 g smanatana,
  • 6 masline negre,
  • 1/2 ardei capia rosu ,
  • cateva frunze de patrunjel
  • o bucatica de gogosar murat,
  • 2 cremvrusti de pui fara coaja
  • o bucatica mica de piept de pui fiert..

Mod de preparare

Am pregatit intai aluatul amestecand bine ingredientele, untul trebuie scos din timp pe masa sa fie moale moale si la framantare puneti faina pana ce se face un aluat elastic dar nu lipicios. Il asezati in tava de silicon presand cu degetele si dati la rece pana preparati umplutura.

Puneti umplutura la rece in frigider si bagati tava de silicon in cuptor si lasati sa se coaca si sa se rumenasca putin marginile si cand se desprinde usor de margini e gata. Cand e gata, oprim cuptorul si lasam usa intredeschisa sa se raceasca acolo! apoi o umplem , nivelam bine si mai razuim deasupra cascaval.

Decoram cu ce vrem si lasam iar la rece .Eu am facut-o ieri si am lasat peste noapte iar azi s-a taiat foarte bine si e foarte gustoasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta umpluta aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Saratele cu branza, seminte de canepa si de floarea soarelui

Postat de Valclaudia

Saratele cu branza, seminte de canepa si de floarea soarelui

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem margarina intr-un castron incapator, adaugam telemeaua de vaca si cea de oaie trecute pe razatoarea fina peste margarina,...

Citeste continuarea

Reteta de aperitiv festiv, rulada de spanac cu crema de branza

Postat de Oana

Reteta de aperitiv festiv, rulada de spanac cu crema de branza

Preparare Reteta de aperitiv festiv, rulada de spanac cu crema de branza Mixeaza spanacul maruntit cu galbenusurile. Adauga smantana. Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu si praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2011, 13:12
ce bine arata!
la 19.01.2011, 13:14
mersi pusik! e usor de facut!
la 19.01.2011, 13:17
foarte frumoasa si gustoasa desigur
la 19.01.2011, 13:23
SI io si io ...
BAFTA pe Gustos.ro !
la 19.01.2011, 13:32
waw ce bunatate ne-ai facut

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking