Ingrediente
Pentru tempura
- 1 ou
- 100 ml apa rece, de la gheata
- 3 linguri faina
Pentru sos
- 5 cm ghimbir prospat, ras
- 2 linguri sos soia
- 6 linguri vin alb, dulce
- zeama de lamaie
- sare dupa gust
In plus, 500 g creveti
Mod de preparare
Mai intai se pregatesc crevetii, cam 500 g, decongelati si stersi ca sa nu fie uzi.
Intr-o tigaie nu foarte mare, dar adanca, pune ulei sa se incinga foarte bine. Uleiul trebuie sa aibe o inaltime de aproximativ 4 cm, daca nu mai mult.
Tempura se pregateste exact cand uleiul e fierbinte, nu inainte. Intr-un castron bate bine oul, adauga apa si amesteca. Adauga faina si amesteca putin, nu prea mult. Pot ramane cocoloase de faina neamestecate, ele dand o consistenta aparte amestecului prajit.
Baga crevetii in oul batut si prajeste-i in uleiul incins 2-3 minute pe fiecare parte. Scoate-i pe servetele absorbante. Serveste crevetii calzi,cu sos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tempura cu creveti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|