Tocana de porc cu cartofi piure

Postat de Corina33 in Porc
6 Sep 2013 | 8795 vizualizari
Tocana de porc cu cartofi piure

Tot pentru omul meu drag am facut si mancarea asta, a cumparat niste carne de porc sa facem la gratar, dar cum nu a fost timp frumos in weekend, a ajuns in oala :)

Ingrediente

  • 600-700 g carne de porc(cu putina grasime)
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 rosie
  • 4-5 linguri ulei
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • sare, piper macinat
  • Ptr piure:
  • 1,5 kg cartofi
  • 100 ml lapte cald
  • 50 ml ulei sau 50 g unt
  • sare, piper macinat

Mod de preparare

Se curata si se taie cuburi ceapa, ardeiul si rosia. Se pune ceapa cu ardeiul la calit in uleiul incins. Dupa 4-5 minute se adauga si carnea de porc taiata bucati, maghiranul si se mai caleste putin amestecand din cand in cand. Se adauga jumatate de litru de apa calda si se fierbe la foc mic.

Intre timp se curata cartofii, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, se scurg de apa si se zdrobesc, adaugand ulei sau unt si laptele cald. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Cand e aproape fiarta carnita, se adauga rosia, se condimenteaza cu sare si piper, se mai fierbe cateva minute apoi se ia de pe foc.

Se serveste salata de varza, muraturi sau orice altceva va place.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de porc cu cartofi piure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Retete similare

Tocana de porc cu ciuperci si bacon, sub capac de piure cu parmezan

Postat de rocsi_1612

Tocana de porc cu ciuperci si bacon, sub capac de piure cu parmezan

Tocana: Carnea o spalam, o stergem cu un prosop  si o taiem bucati potrivite. Ciupercile le spalam si le punem la scurs. Baconul il maruntim. Ceapa o curatam si o tocam marunt, ceapa verde...

Citeste continuarea

Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare

Postat de simona72

Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare

Muschiuletul se spala, se tamponeaza cu servetele de bucatarie si se taie in bucati. Pulpa de porc sau baconul, se taie in feliute si se caleste in 2-3 linguri ulei de masline la foc iute pana se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2013, 19:54
bun bun
la 06.09.2013, 19:55
Mâncare adevărată!
la 06.09.2013, 19:55
Motanel, multumesc!
la 06.09.2013, 19:55
o bunatate
la 06.09.2013, 19:56
Cris

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking