Ingrediente
- 300 g arpagic murat
- 1 kg carne de manzat(antricoate)
- 1 cutie rosii cubulete(430g)
- 100ml vin rosu
- 6 boabe de ienibahar
- 2 frunde de dafin
- 1 ceapa mai mare rosie
- 1 lingurita boia dulce
- 2-3 catei de usturoi zdrobiti
- 2-3 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Mai intai se toaca ceapa iar usturoiul se zdrobeste.Intr-o cratita se pune uleiul si apoi o punem la foc foarte mic.Punem in ea ceapa si usturoiul si lasam sa se inmoaie cele dintr-insa. Se pune apoi cate putina apa, vreme de un sfert de ceas si avem grija sa nu se arda ceapa.
In sosul format se pun bucatile de carne de manzat,( cu os cu tot daca aveti) Peste carne se toarna vinul rosu apoi punem capacul pe cratita.Dupa alt sfert de ceas se toarna o cana de apa si se lasa pe foc mic in continuare pentru o jumatate de ceas. Dupa asta, punem rosiile cubulete si o lingurita de boia dulce si putin condiment iute(eu am folosit un condiment facut din ardei iute,usturoi si putin zahar,este un condiment Tailandez foarte bun si aromat),doua foi de dafin si sase boabe de enibahar, putina sare si piper, dupa gust. Punem capacul la loc, si lasam sa scada incet cam o ora.
Eu am servit-o cu o garnitura de taitei din orez de faina,sau dupa recomandarea lui Adrian Hadean cu felii de paine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de vitel cu arpagic murat" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|