Tocanita de cartofi cu carciofi

Postat de adasev12 in Mancaruri cu carne
5 Apr 2011 | 5064 vizualizari
Tocanita de cartofi cu carciofi

nu mai facusem tocanita de cartofi de ani de zile, ca sotul nu papa...dar mi-era tare dor...vroiam sa o fac simpla, doar cu cartofi, dar am gasit prin congelator o mana d ecarne tocata rebela...si m-a gandit sa o introduc in tocanita....ca de altceva era prea putina...si mai aveam si niste carciofi proaspeti....

Ingrediente

  • 4 cartofi mari, cam 800 g
  • o mana de carne tocata( optional)
  • cativa carciofi proaspeti ( vreo 5-6)
  • o ceapa
  • un ardei
  • 2 rosii mai coapte si trecute...
  • o tulpina de telina
  • o foaie de dafin
  • sare, piper boabe, boia, vegeta, putin ardei iute din borcan, patrunjel verde

Mod de preparare

cartofii se curatata si se taie cubulete

intr-o cratita se incinge uleiul si se caleste putin ceapa taiata mai mare, dar f putin. Se adauga ardeiul taiat cubulete, tulpina de telina, foaia de dafin si rosiile taiate marunt. Se lasa sa se patrunda la abur, apoi se pune si carnea tocata...daca vreti sa puneti...daca nu sariti peste aceasta faza... Se adauga apa cat sa acopere cartofii, se sareaza si se pune piper boabe si ardeiul iute. Se lasa la fiert cam 10 minute...apoi se adauga cartofii, se presara boia si se pune si rozmarinul si iar se acopera cu apa cat sa treaca peste cartofi. Se lasa sa fiarba pana incep cartofii sa fie sfaramiciosi...apa se mai adauga in functiec de cat sos vreti sa fie pe cartofi. Dupa ce se stinge focul se mai potriveste gustul cu vegeta daca vreti si se presara patrunjel verde

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu carciofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftele din carne si legume, preparate la cuptor

Postat de AdrianUdrea

Chiftele din carne si legume, preparate la cuptor

Pornim cuptorul la 180 de grade, sa se incalzeasca cat timp pregatim compozitia pentru chiftele. Curatam ceapa si usturoiul si le trecem prin masina de tocat, direct peste carnea tocata....

Citeste continuarea

Varza bicolora calita cu afumatura

Postat de MotanLaOale

Varza bicolora calita cu afumatura

Varza alba si rosie se curata si se toaca fidea mai mare, se presara cu sare si se lasa sa se imoaie putin. (25-30 minute) Costita si scarita se taie fasii si se pun la prajit in ulei intr-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2011, 14:25
buna buna
la 05.04.2011, 14:40
interesant ,n-am facut niciodata combinatia asta angh anghinare(carciofi) cu cartofi
la 05.04.2011, 15:21
MOTANE....MERSI
la 05.04.2011, 15:21
KUKI...EU AM MAI FACUT, DAR NU IN TOCANITA DE CARTOFI...E BUN, DACA-TI PALC CARCIOFII BINEINTELES
la 05.04.2011, 15:42
sigur e buna ca prea bine arata

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking