Tocanita de vita cu painici

Postat de mikidaniro in Vita
22 Mar 2012 | 7809 vizualizari
Tocanita de vita cu painici

'Tocanita de vita cu painici'' nu este o reteta complicata,iar gustul este excelent,mai ales daca va plac mancarurile cu sos.Painicile sunt foarte fragede si merg de minune cu sosul format din ceapa si rosii,carnea frageda si legumele moi. Intr-un cuvant un deliciu!:)

Ingrediente

  • Pentru tocanita:
  • 700g carne slaba de vita
  • 500g ceapa alba(cca 5 cepe)
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • 2 morcovi potriviti
  • 800 ml supa de vita sau apa
  • 1 cutie rosii cubulete(400g)
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper
  • Pentru painici:
  • 300g faina
  • 200ml lapte,lapte batut sau iaurt
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita de sare
  • 70g unt sau margarina
  • 1/2 legatura patrunjel

Mod de preparare

Carnea o spalam,o stergem cu un prosop de hartie si o taiem cubulete de cca 2 cm .Intr-un vas,pe care ulterior il putem pune in cuptor(eu am facut tocanita in tigaie,apoi am rasturnat-o in alt vas) ,punem carnea impreuna cu 2 linguri de ulei si o lasam 10-12 min.pana se rumeneste bine,amestecand din cand in cand. Cand este rumenita adaugam ceapa taiata felii subtiri,zaharul si mai gatim 3-4 min.pana prinde culoare,apoi adaugam morcovii taiati rondele si mai lasam 3-4 min.amestecand din cand in cand.
Adaugam rosiile cubulete,supa sau apa,sarea,piperul si lasam la foc iute pana incepe sa clocoteasca,apoi lasam la foc mic 45-50 de min sau pana este fiarta carnea,amestecand din cand in cand.

Inainte cu 10-15 min de a fi gata carnea,pornim cuptorul,il setam pe 220 de grade(tare) si ne apucam de painici.
Intr-un vas punem faina,praful de copt,bicarbonatul,sarea si untul moale.Amestecam totul pana obtinem o compozitie care sa arate ca firmiturile de paine,apoi adaugam iaurtul,patrunjelul tocat si omogenizam bine pana obtinem un aluat moale.Scoatem aluatul pe suprafata infainata,cu mainile date prin faina,il intindem cu mana pana ajunge la 1,5-2 cm grosime,apoi cu ajutorul unui inel sau pahar decupam painicile si le asezam deasupra tocanitei.

 Punem totul in cuptor pentru 15-20 de min. sau pana se rumenesc frumos deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vita cu painici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Beef Wellington

Postat de gurita_ta2005

Beef Wellington

Bucata de muschi de vita am pus-o la marinat cu ulei de masline si condimente si am lasat-o peste noapte la frigider. A doua zi, intr-o tigaie, am pus muschiul de vita la rumenit pe toate...

Citeste continuarea

Kefta Mkaouara (Tajine cu chiftele si oua, in sos de rosii)

Postat de Satisfyyourcravings

Kefta Mkaouara (Tajine cu chiftele si oua, in sos de rosii)

Pentru chiftele, se taie ceapa marunt si se amesteca cu restul ingredientelor, mai putin uleiul. Se formeaza bile de marime potrivita care se prajesc cateva minute pe parte, intr-o tigaie la foc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2012, 18:46
am venit la masa,pune o farfurie si pentru mine
la 22.03.2012, 18:48
am pus,te astept
la 22.03.2012, 19:33
fain arata
la 22.03.2012, 19:35
ce bine arata painicile! Cred ca-i tare buna mancarica
la 22.03.2012, 19:49

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking