Ingrediente
blat negresareteta luata de pe culinar.ro
Ingrediente:
- 12 oua
- 480g zahar
- 480ml ulei
- 240ml apa
- 600g faina
- 24g praf de copt
- 5 linguri cacao
- esenta cafea
crema branza cu mure
- 2 cutii branzica cu mure (de la lidl)
- 300ml frisca
- fulgii de ciocolata de la branzica
crema ganache
- 300g ciocolata
- 300ml frisca
crema cu afine
- 300-350ml smantana
- 3 -4 linguri dulceata de afine
- 300ml frisca
Mod de preparare
Pt blat
(din aceste ingrediente am facut 4 blaturi a cate 3 oua fiecare)
Am frecat galbenusurile cu zahar si apoi am adugat ulei ca la maioneza, apoi apa si esenta. Separat am amestecat faina cernuta cu praful de copt si cacaoa, apoi am adaugat amestecul in compozitia cu oua. Albusurile le-am batut spuma. Si le-am adaugat in blat. Am copt 25 minute pe hartie de copt.
Pt crema branzica
Am mixat frisca si am adaugat branzica in ea mixand pt incorporare, apoi am adaugat fulgii de ciocolata si am amestecat bine
pt crema ganache
Am mixat frisca si am adaugat ciocolata topita cu o lingura esenta de menta in ea mixand pt incorporare
pt crema afine
Am mixat frisca si am adaugat smantana amestecata cu dulceata de afine in ea mixand pt incorporare
asamblare
Punem primul blat, insiropam, crema branzica, blat, insiropam, crema ganache, blat, insiropam,crema afine, blat, insiropam
Se da la rece pt a se intari cremele, se scoate si se imbraca in unt frecat cu zahar pudra, apoi inin pasta de zahar (fondant sau cum e preferinta) si se orneaza
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort 8 martie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|