Tort "Adela"

Postat de Ina in Torturi
13 Iun 2010 | 8009 vizualizari
Tort "Adela"

Ieri nepotica mea a implinit frumoasa varsta de 13 ani. Desi doar ce a terminat clasa a sasea, este o decoratoare desavarsita a prajiturilor ( imi calca pe urme :D :)) ) Va expun aici tortul pe care chiar ea l-a realizat, e pacat de munca ei sa nu fie vazut si admirat. La Multi Ani, Aditzu meu ! :-* A fost delicios tortul tau si extrem de racoritor!

Ingrediente

  • Blat :
  • 14 oua
  • 28 linguri zahar
  • 28 linguri ulei
  • 28 linguri faina
  • un preaf de copt
  • Crema:
  • 3 pachete cu budinca de cacao
  • 1 litru lapte
  • 9  linguri zahar
  • un pachet unt
  • Decor:
  • frisca
  • fructe
 

Mod de preparare

Blatul :  

Se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt.  Se coace in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, cca. 45-50 minute, la foc potrivit.  Se lasa sa se raceasca si se taie la jumatate, obtinand doua blaturi.

Crema :  

Pregatim crema cum scrie pe pachet, cu mentiunea ca la 3 pachete cu budinca folosim lapte mai putin decat e specificat pe ambalaj ( cam pentru 2 pachete, adica un litru ).  Racim budinca si adaugam un pachet de unt frecat spuma.

Asamblare:   

Intre cele doua blaturi insiropate cu sirop de caramel  ( caramelizam 6 linguri cu zahar, apoi adaugam un 750 ml cu apa si lasam pe foc, pana se topeste zaharul, apoi adaugam o fiola cu esenta de rom ) punem crema obtinuta, iar deasupra ornam cu frisca si multe fructe, dupa preferinte.

                       

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Adela"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu pepene galben a la Adela

Postat de Bucataras

Tort cu pepene galben a la Adela

1. se opresc 200 gr pepene cu carne galbena, din restul de pepeni se scot bile si se pun la marinat stropite cu rom 30 min; 2. blatul inferior se unge cu 2 lg gem. se amesteca branza de vaci cu...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Comentarii

la 13.06.2010, 19:52
Pfuuuu...ce bine arata.
la 13.06.2010, 19:54
baaaa...tu faci avere pe munca nepoatei?
la 13.06.2010, 20:03
Uite Ina ce pregatita am venit pentru o portie mare
la 13.06.2010, 20:04
bravo ina...ai o nepoata talentata...la multi ani si sa iti traiasca...are cine te urma dak tu nu ai sa mai gatesti
la 13.06.2010, 20:05
ce frumos e tortuletul..... La multi ani pentru nepotica ta... sa iti traiasca , sa fie sanatoasa si sa faca multe multe bunatati si ea cand va fi mare....

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking