Tort "Adela"

Postat de Ina in Torturi
13 Iun 2010 | 8050 vizualizari
Tort "Adela"

Ieri nepotica mea a implinit frumoasa varsta de 13 ani. Desi doar ce a terminat clasa a sasea, este o decoratoare desavarsita a prajiturilor ( imi calca pe urme :D :)) ) Va expun aici tortul pe care chiar ea l-a realizat, e pacat de munca ei sa nu fie vazut si admirat. La Multi Ani, Aditzu meu ! :-* A fost delicios tortul tau si extrem de racoritor!

Ingrediente

  • Blat :
  • 14 oua
  • 28 linguri zahar
  • 28 linguri ulei
  • 28 linguri faina
  • un preaf de copt
  • Crema:
  • 3 pachete cu budinca de cacao
  • 1 litru lapte
  • 9  linguri zahar
  • un pachet unt
  • Decor:
  • frisca
  • fructe
 

Mod de preparare

Blatul :  

Se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt.  Se coace in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, cca. 45-50 minute, la foc potrivit.  Se lasa sa se raceasca si se taie la jumatate, obtinand doua blaturi.

Crema :  

Pregatim crema cum scrie pe pachet, cu mentiunea ca la 3 pachete cu budinca folosim lapte mai putin decat e specificat pe ambalaj ( cam pentru 2 pachete, adica un litru ).  Racim budinca si adaugam un pachet de unt frecat spuma.

Asamblare:   

Intre cele doua blaturi insiropate cu sirop de caramel  ( caramelizam 6 linguri cu zahar, apoi adaugam un 750 ml cu apa si lasam pe foc, pana se topeste zaharul, apoi adaugam o fiola cu esenta de rom ) punem crema obtinuta, iar deasupra ornam cu frisca si multe fructe, dupa preferinte.

                       

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Adela"" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tort cu pepene galben a la Adela

Postat de Bucataras

Tort cu pepene galben a la Adela

1. se opresc 200 gr pepene cu carne galbena, din restul de pepeni se scot bile si se pun la marinat stropite cu rom 30 min; 2. blatul inferior se unge cu 2 lg gem. se amesteca branza de vaci cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.06.2010, 19:52
Pfuuuu...ce bine arata.
la 13.06.2010, 19:54
baaaa...tu faci avere pe munca nepoatei?
la 13.06.2010, 20:03
Uite Ina ce pregatita am venit pentru o portie mare
la 13.06.2010, 20:04
bravo ina...ai o nepoata talentata...la multi ani si sa iti traiasca...are cine te urma dak tu nu ai sa mai gatesti
la 13.06.2010, 20:05
ce frumos e tortuletul..... La multi ani pentru nepotica ta... sa iti traiasca , sa fie sanatoasa si sa faca multe multe bunatati si ea cand va fi mare....

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking