Ingrediente
- Blat :
- 14 oua
- 28 linguri zahar
- 28 linguri ulei
- 28 linguri faina
- un preaf de copt
- Crema:
- 3 pachete cu budinca de cacao
- 1 litru lapte
- 9 linguri zahar
- un pachet unt
- Decor:
- frisca
- fructe
Mod de preparare
Blatul :
Se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt. Se coace in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, cca. 45-50 minute, la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca si se taie la jumatate, obtinand doua blaturi.
Crema :
Pregatim crema cum scrie pe pachet, cu mentiunea ca la 3 pachete cu budinca folosim lapte mai putin decat e specificat pe ambalaj ( cam pentru 2 pachete, adica un litru ). Racim budinca si adaugam un pachet de unt frecat spuma.
Asamblare:
Intre cele doua blaturi insiropate cu sirop de caramel ( caramelizam 6 linguri cu zahar, apoi adaugam un 750 ml cu apa si lasam pe foc, pana se topeste zaharul, apoi adaugam o fiola cu esenta de rom ) punem crema obtinuta, iar deasupra ornam cu frisca si multe fructe, dupa preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Adela"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (47)
|