Tort capsuni Brunette

Postat de ela in Torturi
2 Mai 2010 | 4319 vizualizari
Tort capsuni Brunette

PENTRU CA E SEZONUL CAPSUNILOR...

Ingrediente

  • 6oua
  • 180gr zahar
  • 80gr faina
  • 60gr amidon alimentar
  • 1plic praf de copt
  • 40gr cacaoa
  • 500gr capsuni
  • 500ml frisca
  • 3plicuri intaritor de frisca
  • 2plicuri zahar vanilat
  • 500gr ciocolata menaj

Mod de preparare

Blat:

Se separa galbenusurile de albusuri si se pun separat in cate un vas.Albusurile se bat cu 90gr zahar.Galbenusurile se bat separat cu 90gr zahar si cu un plic zahar vanilat.In compozitia de galbenusuri se adauga 5linguri din cantitatea de albusuri batute si faina amestecata in prealabil cu cacaoa,amidonul si praful de copt,apoi se adauga restul de compozitie din albus batut,amestecand usor de jos in sus.

Se incinge cuptorul si compozitia se toarna pe fundul unei forme de tort de 26cm,tapetata cu hartie de copt si se coace  35-40minute,dupa care se scoate si se lasa la racit,se desprinde de hartia de copt si se taie in trei parti.

Se curata capsunile si se lasa cateva pentru ornat,restul de fructe se taie felii. Se bate frisca cu cele 2plicuri de zahar vanilat si intaritorul de frisca. Ciocolata se topeste la bain-marie.

Asamblare:

Se unge primul strat de tort cu ciocolata cu o spatula sau o pensula,deasupra se pune un strat de frisca si apoi unul de capsuni,urmate de al doilea blat,uns si el cu ciocolata,apoi cu frisca si decorat cu capsuni.Se acopera cu al treilea blat.Tortul se imbraca tot cu ciocolata topita si ornat cu frisca si capsuni dupa gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort capsuni Brunette" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (68)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort "Andrei"

Postat de Creatsa

Tort "Andrei"

Separa albusurile de galbenusuri. Intr-un bol incapator mixeaza galbenusurile cu zaharul si vanilia apoi adauga treptat din apa fierbinte si mixeaza pana se topeste zaharul. Amesteca faina...

Citeste continuarea

Desert tort amandina

Postat de Ina

Desert tort amandina

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si mixam, apoi incorporam si faina, cacaoa si praful de copt.  Coacem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2010, 16:38
nadina unde esti?hai cu nota
la 02.05.2010, 16:50
gata ela am pus
la 02.05.2010, 16:51
ce bine arata ,arunca si la mine ca toate geamurile sant deschise
la 02.05.2010, 16:52
si sectiunea ...............ai mancat-o asa
la 02.05.2010, 16:53
am pus si sectiunea,l-am si taiat ca nu am avut rabdare,nadina

Vezi toate comentariile (68)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking