Tort corabie

Postat de monike in Torturi
23 Iun 2011 | 5939 vizualizari
Tort corabie

"Tort corabia lui Andu" sau "Pe vaporul clasei a I-a" penru ca serbarea de sf de gradi a coincis cu ziua baiatului.

Ingrediente

  • BLATUL:
  • 8 oua mari,
  • 8 linguri de apa,
  • 2 cani de zahar,
  • 2 cani de faina,
  • 3 linguri bune de cacao,
  • un plic praf de copt,
  • esenta de rom.
  • CREMA DE CIOCOLATA:
  • 600 ml frisca lichida (HULALA),
  • 400g cioloata cu lapte Laura.
  • CREMA DE VANILIE:
  • 2 oua,
  • 500 ml lapte,
  • 160 g zahar,
  • 4 linguri cu varf de amidon,
  • 65 gr unt,
  • esenta de vanilie.
  • CREMA CARAMEL:
  • 2 oua,
  • 500 ml lapte,
  • 200 gr zahar,
  • 4 linguri bune de amidon,
  • 65 gr unt,
  • esenta de rom.
  • Pentru insiropat:
  • sirop de capsuni.
  • Pentru decor:
  • 100ml frisca lichida,
  • colorant alimentar albastru,
  • 50 gr biscuiti.

 

Mod de preparare

Mai intai ne ocupam de crema de ciocolata, caci aceasta necesita cateva ore bune de stat la frigider,eu una am facut-o de seara.

Se pune ciocolata rupta in bucati mici intr-o cratita la aburi pana se topeste, se adauga frisca lichida,se amesteca bine si se mai lasa un pic pe foc avand grija sa nu fiarba.Dupa ce a stat cateva ore bune in frigi se bate cu mixerul pana devine o crema spumoasa.

Pasul doi: blatul (pe care eu l-am facut cu o zi inainte). Se pun ouale intr-un bol impreuna cu zaharul si se bat bine pana se topeste zaharul, compozitia devine cremoasa si isi mareste volumul. Adaugam cele 8 linguri de apa si amestecam bine.Se cerne bine faina , praful de copt, cacaua si se adauga peste compozitia de mai sus treptat,amestecand de sus in jos cu o paleta de plastic. De obicei eu pun si cateva linguri de coniac dar acum am pus esenta de rom. Totul se toarna intr-o tava (de37\24 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 40min pana trece testul scobitorii.

Crema de vanilie eu o fac asa: pun 3\4 din lapte la fiert, separat bat ouale bine cu zaharul, adaug laptele ramas si amidonul amestecand energic apoi adaug peste laptele care clocoteste si amestec bine sa nu faca cocoloase. pun si untul, iar cand s-a inchegat bine dau jos de pe fos si astept sa se racoreasca pana pun esenta de vanilie.

Crema  caramel. Caramelizez 150gr zahar (avand grija sa nu se arda) peste care adaug 3\4 din lapte (AI GRIJA CAND TORNI LAPTELE SA NU TE OPARESTI) si astept pana se topete tot zaharul caramelizat , apoui adaug (ca la crema de vanilie) ouale batute cu zaharul si laptele ramas peste care adaug amidonul, pun si untul iar cand s-a ingrost e gata. Astept sa se mai racoreasca si pun esenta de rom.

Mai intai am taiat blatul sub forma de corabie.

Toate fiind gata trecem la asmblatul corabiei:

  •  blat, pe care eu l-am insiropat cu sirop de capsuni,
  • crema caramel,
  • blat insiropat,
  • crema de ciocolata,
  • blat insiropat,
  • crema de vanile,
  • blat insiropat.

Pentru partea de sus a corabiei (ma refer la partea mai ridicata din fata si din spatele corabiei) straturile au avut aceasi ordine doar ca blatul nu l-am mai insiropat de frica sa nu patesc ca la Tortul camion cand mi-au plecat cabina si motorul, dar asta e alta poveste pe care o sa vi-o povestesc curand. Acum am fixat  cu betisore de frigarui si totul a stat la locul lui.

Tortul a fost ornat cu crema de ciocolata.

Tunurile au fost lumanari infipte in sticksuri de napolitana umplute cu crema de vanilie( de la Naty).

Balustrada tot din sticksuri.

Valurile marii din frisa cu colorant.

Nisipul din biscuiti macinati.

Catargele sunt scoase la imprimanta, colorate de sarbatorit si arse pe margine cu lumanarea de cei mari iar apoi ancorate bine in tort cu betisore de frigarui

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort corabie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort de cirese

Postat de privatelaura

Tort de cirese

Spalam ciresele si scoatem samburii. Le punem intr-un castron, si presaram 2 lg zahar peste ele. Separat, batem albusurile spuma cu un praf de sare. Cand obtinem o bezea tare, adaugam zaharul...

Citeste continuarea

Tort cu ciocolata si mascarpone

Postat de Alepaty

Tort cu ciocolata si mascarpone

Pentru blat: Topim untul impreuna cu ciocolata. Mixam zaharul cu oul cam 2-3 minute,adaugam faina amestecata cu praful de copt,apoi ciocolata cu untul. Coacem intr-o forma unsa cu unt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2011, 15:07
La multi ani sarbatoritului si felicitari pentru tort!
la 23.06.2011, 15:16
f frumos tortul La multi ani micutzului tau
la 23.06.2011, 15:19
foarte frumos tortul La multi ani celui mic!
la 23.06.2011, 15:19
Multumesc
la 23.06.2011, 15:23
La multi ani frumosului! Tortul e foarte interesant!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking