Ingrediente
- 4 oua.
- 120 gr zahar.
- 120 gr faina.
- 5 gr praf de copt.
- 1 esenta de rom.
- Crema :
- 250 gr mascarpone.
- ciocolata 200 gr.
- Sirop:
- 3 lingur zahar.
- 1 esenta rom.
- Decor biscuiti cu ciocolata si jeleu de capsuni.
- Ciocolata.
Mod de preparare
Pentru inceput am pus ouale cu zaharul intr-un vas si le-am mixat pentru cel putin 15 minute pana au deveni spuma. Am pus faina si praful de copt, esenta de rom si am amestecat usor de jos in sus pana compozitia a devenit omogena. Am pregatit o tava rotunda, am pus hartie de copt si am turnat compozitia, am bagat-o la cuptor, deja incalzit la 180°, pentru 20-25 de minute, fara ca sa deschid usa in timpul cuptorului.
Intre timp am pregatit crema: am pus pe baie de abur la topit ciocolata, dupa care intr-un vas am pus mascarponele si am mixat bine pana a devenit cremos, am turnat ciocolata racita si am continuat sa amestec. Crema am lasat-o la frigider pana la momentul folosirii.
Am pregatit siropul cu apa, zahar si esenta de rom.
Blatul bine racit l-am taiat in doua, am asezat o parte pe platou si l-am insiropat, am pus crema si cealalta parte de blat, am insiropat bine si am invelit in crema si decorat cu biscuitii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (40)
|