Tort cu ciocolata

Postat de Adele in Torturi
12 Sep 2014 | 5655 vizualizari
Tort cu ciocolata

In primul rand vreau sa precizez ca am facut blatul dupa minunata reteta a Claudiei (Diaconta) http://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-pandispan-64674.html... Acest tort l-am pregatit pentru pitica mea Maria Giulia care astazi isi serbeaza onomastica (Sf. Maria la catolici). Am avut mici robleme si nu e atat de resuit pe cat mi-am dorit :(...oricum gustul conteaza :D...

Ingrediente

  • 4 oua.
  • 120 gr zahar.
  • 120 gr faina.
  • 5 gr praf de copt.
  • 1 esenta de rom.
  • Crema :
  • 250 gr mascarpone.
  • ciocolata 200 gr.
  • Sirop:
  • 3 lingur zahar.
  • 1 esenta rom.
  • Decor biscuiti cu ciocolata si jeleu de capsuni.
  • Ciocolata.

Mod de preparare

Pentru inceput am pus ouale cu zaharul intr-un vas si le-am mixat pentru cel putin 15 minute pana au deveni spuma. Am pus faina si praful de copt, esenta de rom si am amestecat usor de jos in sus pana compozitia a devenit omogena. Am pregatit o tava rotunda, am pus hartie de copt si am turnat compozitia, am bagat-o la cuptor, deja incalzit la 180°, pentru 20-25 de minute, fara ca sa deschid usa in timpul cuptorului.

Intre timp am pregatit crema: am pus pe baie de abur la topit ciocolata, dupa care intr-un vas am pus mascarponele si am mixat bine pana a devenit cremos, am turnat ciocolata racita si am continuat sa amestec. Crema am lasat-o la frigider pana la momentul folosirii.

Am pregatit siropul cu apa, zahar si esenta de rom.

Blatul bine racit l-am taiat in doua, am asezat o parte pe platou si l-am insiropat, am pus crema si cealalta parte de blat, am insiropat bine si am invelit in crema si decorat cu biscuitii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2014, 14:31
arata chiar tare bine o felie primesc si eu?
la 12.09.2014, 14:34
La multi ani piticei!
la 12.09.2014, 14:36
Deyu multumesc ... cu mare drag
la 12.09.2014, 14:36
Motan multumesc
la 12.09.2014, 14:40
Arata foarte bine si sunt sigura ca este tare bun! Asa ca sterge "dezastru" de la titlu

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking