Ingrediente
BLAT
- 6 oua
- 1cana zahar
- 2 cani faina
- 2-3 linguri cacao
SIROP
- 700 ml apa
- 2cani zahar
- 1esenta rom
CREMA
- 3 oua
- 250 ml lapte
- 1cana zahar
- 1pac margarina(250gr)
- 1esenta vanilie
- 1plic gelatina
- 2 pliculete vanilie
- 50 ml whisky
Pt ornat
Mod de preparare
Pt blat
am separat ouale .Albusurile le-am batut spuma tare dupa care am pus putin cate putin zaharul apoi galbenusurile amestecate cu un praf de sare.
Dupa ce s-au incorporat bine galbenusurile am pus faina amestecata cu cacaua in ploaie, am omogenizat bine si am dat la cuptor cam 45min.
SIROPUL:
apa cu zaharul le-am pus la fiert cam 30 min,cand s-a mai racit am adaugat esenta.
Intre timp m-am apucat de crema:
am pus laptele ,zaharul,margarina si am lasat sa dea in fiert . Am inchis focul si am pus pliculetul de gelatina si galbenusurile si am mixat repede la viteza mare.
Albusurile le-am batut spuma tare si le-am adaugat in compozitia de lapte dar dupa ce s-a racit bine si tot acum am pus si whisky si esenta de lamaie.
Blatul o data copt si racit l-am taiat si l-am insiropat .
Intr-un vas am pus folie alimentara si am pus o parte de blat si jumatate din compozitie si iar o parte de blat si restul de compozitie.
Am pus si ultima foaie si am acoperit bine cu folie si am dat la rece cam o ora jumatate
Frisca am batut-o bine pana s-a intarit.
Am scos tortul si l-am asezat pe platou dupa care l-am ornat.
Cam atat ... pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu moatze colorate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (36)
|