Tort cu moatze colorate

Postat de mihaelab in Torturi
24 Apr 2011 | 4739 vizualizari
Tort cu moatze colorate

Ingrediente

BLAT

  • 6 oua
  • 1cana zahar
  • 2 cani faina
  • 2-3 linguri cacao

SIROP

  • 700 ml apa
  • 2cani zahar
  • 1esenta rom

CREMA

  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • 1cana zahar
  • 1pac margarina(250gr)
  • 1esenta vanilie
  • 1plic gelatina
  • 2 pliculete vanilie
  • 50 ml whisky

Pt ornat

  • 250 ml frisca hulala

Mod de preparare

Pt blat

am separat ouale .Albusurile le-am batut spuma tare dupa care am pus putin cate putin zaharul apoi galbenusurile amestecate cu un praf de sare.

Dupa ce s-au incorporat bine galbenusurile am pus faina amestecata cu cacaua in ploaie, am omogenizat bine si am dat la cuptor cam 45min.

SIROPUL:

apa cu zaharul le-am pus la fiert cam 30 min,cand s-a mai racit am adaugat esenta.

Intre timp m-am apucat de crema:

am pus laptele ,zaharul,margarina si am lasat sa dea in fiert . Am inchis focul si am pus pliculetul de gelatina si galbenusurile si am mixat repede la viteza mare.

Albusurile le-am batut spuma tare si le-am adaugat in compozitia de lapte dar dupa ce s-a racit bine si tot acum am pus si whisky si esenta de lamaie.

Blatul o data copt si racit l-am taiat si l-am insiropat .

Intr-un vas  am pus folie alimentara si am pus o parte de blat si jumatate din compozitie si iar o parte de blat si restul de compozitie.

Am pus si ultima foaie si am acoperit bine cu folie si am dat la rece cam o ora jumatate

Frisca am batut-o bine  pana s-a intarit.

Am scos tortul si l-am asezat pe platou dupa care l-am ornat.

Cam atat ... pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu moatze colorate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort de biscuiti cu ciocolata

Postat de gabrielacuisine

Desert tort de biscuiti cu ciocolata

Crema : Punem 300 ml de lapte si zaharul intr-o craticioara pe foc mic (daca aveti craticioara cu fund dublu ar fi ideala, ca sa nu se lipeasca crema). Intr-un castronel amestecam restul de...

Citeste continuarea

Desert tort Alba ca Zapada - Reteta nr. 500

Postat de RODIMUR

Desert tort Alba ca Zapada - Reteta nr. 500

Se fac mai întâi foile, care vor fi coapte pe fundul unei tăvi rotunde, sau al unei cratițe. Se amestecă/mixează bine zahărul cu: ouăle, vanilia, bicarbonatul stins în...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2011, 20:48
faine moatele
la 24.04.2011, 20:49
Arata superb!
la 24.04.2011, 20:57
da stiu c-ai muncit la el sigur e foarte bun
la 24.04.2011, 20:58
Adi multumesc
la 24.04.2011, 20:59
Ruxy

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking