Tort cu visine si ciocolata - Reteta cu numarul 300

Postat de gaby_d in Torturi
22 Ian 2012 | 6132 vizualizari
Tort cu visine si ciocolata - Reteta cu numarul 300

La multi ani, tata! Sa-l tina Dumnezeu sanatos sa aiba parte de intelegere, liniste si tot ce e mai bun.

Ingrediente

blat- diametrul aprox 20 cm dar a iesit prea inalt, l-am taiat in 3 iar dintr-o foaie am facut copiilor un tort mic :)))

  • 5 oua
  • o cana zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 1/2 plic praf de copt
  • un zahar vanilat
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa

crema

  • 500 ml frisca lichida
  • 2-3 linguri zahar
  • un plic gelatina(12gr)
  • 3 linguri zeama lamaie
  • 300 visine fara samburi
  • 200 ml smantana

glazura

  • 50 gr unt
  • 120 gr ciocolata cu lapte

frisca pentru ornat - eu am pus si putin ness in ea :D suc de visine pentru insiropat

Mod de preparare

Blat.
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam spuma albusurile impreuna cu-n praf de sare adaugand treptat zaharul pana obtinem o compozitie care la atingere formeaza tepi, lucioasa si ferma.
Galbenusurile le frecam cu uleiul.

Preincalzim cuptorul.

Le adaugam peste albusuri amestecand usor.
Punem faina si amidonul cernute impreuna cu praful de copt, adaugam si apa si omogenizam.
Ungem o cratita sau o forma de tort(cu diametru de aprox 20cm) cu ulei, presaram faina pe fundul ei si turnam compozitia pentru blat.

Bagam la cuptor si coacem la foc mic 40 min .(depinde si de cuptor, testati cu o scobitoare).
Scoatem si lasam la racit apoi il taiem in 3 pe orizontala.
Al meu a iesit prea inalt si am folosit doar doua parti, din cealalta facand un tort mic copiilor :P.

Mixam frisca pentru crema impreuna cu smantana , zaharul si vanilia.
Gelatina o lasam 5 min la hidratat in cateva linguri apa.
Scoatem samburii visinelor.

Adaugam 50 ml. apa peste gelatina si o diluam pe baie de abur.Rece, o adaugam peste frisca, punem si visinele stoarse usor si omogenizam.

Asezam primul blat, il insiropam cu suc de visine si intindem jumatate din crema.

Intr-un ibric topim ciocolata impreuna cu untul.
Lasam sa se raceasca apoi intindem peste crema (ca in foto)
Bagam 2-3 min la frigider, intindem restul de crema si asezam al doilea blat.
Il insiropam cu suc de visine apoi imbracam tortul in frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si ciocolata - Reteta cu numarul 300" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (68)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort "Kodrit Kadir"

Postat de Geanina87

Tort "Kodrit Kadir"

Blat : Amestecam cu un tel oul, zaharul, laptele, uleiul si esenta de rom, peste care adaugam faina amestecata cu cacaoa,praful de copt si ness-ul. Omogenizam bine totul si lasam deoparte....

Citeste continuarea

Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni

Postat de mirela0911

Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni

Iata cum se prepara  Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni Blatul: Intr-un bol se pun ouale, zaharul, sarea si uleiul. Se mixeaza bine pentru cca 5...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2012, 11:38
Reao!
la 22.01.2012, 11:39
la multi ani si multa sanatate superb tortul
la 22.01.2012, 11:40
la multi ani, tata lu' sor'mea
la 22.01.2012, 11:44
La multi ani tatalui tau si la cat mai multe retete!
la 22.01.2012, 11:45
La Multi Ani!!!multa sanatate si tot ce este mai bun! Felicitari pentru reteta cu nr 300!tortul e superb

Vezi toate comentariile (68)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking