Ingrediente
- 12 albusuri
- 1 cana faina
- 1/2 lingurita sare de lamaie
- 1 fiola esenta de vanilie
- 1/2 lingurita esenta de migdale
- sare
- coloranti alimentari
- 8 linguri zahar
- Glazura
- 1 cana smantana pentru frisca
- 1 cana fulgi de ciocolata
- 1 cana zahar pudra
Mod de preparare
Intr-un vas punem faina amestecata cu zaharul pudra si cernute
Albusurile batute spuma cu sare,sare de lamaie,aromele,adaugand zaharul treptat iar la sfarsit faina amestecand cu o spatula;impoartim compozitia in trei boluri,amestecam in fiecare ce colorant avem,rasturnam in forma neunsa,pe rand cu grija sa nu se amestece intre ele;lasam la cuptor 30-35min sau pana ce aluatul atins cu degetul,nu mai revine la loc,sau cel mai simplu,testul cu scobitoarea;dupa ce s-a copt,rasturnam imediat forma pe un platou(sa nu va asteptati sa cada imediat),infasuram forma cu un prosop de bucatarie umed si lasam sa cada singur tortul din forma.
Pentru glazura,dam in clocot smantana,dam deoparte,adaugam fulgii de ciocolata,amestecam pana se topesc,apoi lasam sa se raceasca foarte bine;dupa ce s-a racit batem frisca adaugand treptat cate putin zahar pana se ingroasa,apoi imbracam tortul si ornam.
Lasam la rece pana in momentul servirii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort curcubeu" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|