Ingrediente
- Pentru blat:
- 4 albusuri de ou,
- 1 lingura suc de lamaie,
- 150g.zahar pudra,
- 80g.fistic;
- Pentru crema:
- 4 foi de gelatina,
- 500g.capsuni,
- 4dl.frisca,
- 50g.zahar praf,
- 20g.fistic,frunzulite de lamaita pentru ornat;
Mod de preparare
u
(12 felii/1 ora)
1.Se taie 2 hartii de copt cu diametrul de 26 cm.Se preincalzeste cuptorul la 100*C.
2.Se prepara blatul:albusurile de ou se bat spuma cu putina sare si cu sucul de lamaie se pune pe bain-marie ,batand mereu cu telul.Si incorporeaza zaharul,putin cate putin si ,in final, fisticul.1/2 din compozitie se pune pe o hartie de copt, cealalta pe a doua hartie.Se pun pe rastelul cuptorului si se lasa 35 de minute.Inca 3 ore se lasa in cuptorul oprit pentru ca sa se usuce.Din cand in cand , se aprinde cuptorul pentru 5 minute, ca sa nu se raceasca de tot, apoi iarasi se stinge.
3.Gelatina se inmoie in apa .Capsunile se spala , se scurg, se taie in doua .Se pune prima foaie de tort intr-o forma rotunda de tort, peste se aseaza capsunile taiate.
4.Se bate frisca cu zaharul pudra.Gelatina se amesteca cu o lingura de apa fierbinte ,apoi cu putina frisca si se incorporeaza in frisca batuta.1/2 din frisca se pune peste o parte din capsuni, se netezeste, se acopera cu al doilea blat,peste care se pune frisca ramasa si se aranjeaza capsunile ramase si se tine la rece, in frigider 2 ore.
5.La servire , se orneaza cu fistic taiat bucati si frunzulite de lamaita.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE CAPSUNI CU FISTIC" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|