Ingrediente
- Blat :
- 5 oua.
- 5 linguri faina.
- 4 linguri cacao.
- 2 linguri ulei.
- 1 praf de copt.
- 100 gr zahar.
- esenta de rom.
- Crema:
- 2 oua
- 100 gr zahar.
- 150 gr unt.
- 1 esenta rom.
- 80 gr de cacaoa.
- Pentru decor:
- Bignè cumparati.
- Ciocolata amara.
- Frisca .
Mod de preparare
Blatul: Se amesteca cele 5 galbenusuri cu zahar si ulei,se adauga faina ,cacaoa , praful de copt si esenta de rom .Deoparte se bat albusurile spuma,dupa care le adaugam usor amestecand de sus jos in sus pana se omogenizeaza totul.Se pune intr-o tava cu hartie si se da la cuptor pentru 20-30 min la .180°(tava pe care am folosit-o eu era dreptunghiulara de diametru 24 ).
Crema: Se pune o cratita cu un pahar de apa pe foc Intr-un vas amestecam ouale cu zaharul pana devine spuma ,asezam vasul pe cratita si continuam sa amestecam pe baie de aburi .Cand compozitia devine spumoasa se da la o parte si se adauga cacaoa si esenta de rom.Intr-un alt vas mixam untul cu 2 linguri de zahar pudra,pana devine cremos .Peste unt punem crema care trebuie racita si amestecam bine.
Sirop: un pahar de apa 4 linguri de zahar si o jumatate de esenta de rom.
Blatul racit bine il taiem in doua si il insiropam bine,punem crema si cealalta parte de blat pe care o insiropam.
Pentru decor: Imbracam tortul in ciocolata (200 gr de ciocolata cu 50 de ml de frisca lichida sau lapte + 50 de gr de unt ,topita pe foc mic) .
Oprim doua linguri de ciocolata prin care trecem bignè cumparati (pe care ii puteti si umple ).
Se orneaza dupa placere :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|