Tort de ciocolata

Postat de Adele in Torturi
22 Mar 2014 | 2923 vizualizari
Tort de ciocolata

Acest tort l-am pregatit pentru ziua mea :D .

Ingrediente

  • Blat :
  • 5 oua.
  • 5 linguri faina.
  • 4 linguri cacao.
  • 2 linguri ulei.
  • 1 praf de copt.
  • 100 gr zahar.
  • esenta de rom.
  • Crema:
  • 2 oua
  • 100 gr zahar.
  • 150 gr unt.
  • 1 esenta rom.
  • 80 gr de cacaoa.
  • Pentru decor:
  • Bignè cumparati.
  • Ciocolata amara.
  • Frisca .

Mod de preparare

Blatul: Se amesteca cele 5 galbenusuri cu zahar si ulei,se adauga faina ,cacaoa , praful de copt si esenta de rom .Deoparte se bat albusurile spuma,dupa care le adaugam usor amestecand de sus jos in sus pana se omogenizeaza totul.Se pune intr-o tava cu hartie si se da la cuptor pentru 20-30 min la .180°(tava pe care am folosit-o eu era dreptunghiulara de diametru 24 ).

Crema: Se pune o cratita cu un pahar de apa pe foc Intr-un vas amestecam ouale cu zaharul pana devine spuma ,asezam vasul pe cratita si continuam sa amestecam pe baie de aburi .Cand compozitia devine spumoasa se da la o parte si se adauga cacaoa si esenta de rom.Intr-un alt vas mixam untul cu 2 linguri de zahar pudra,pana devine cremos .Peste unt punem crema care trebuie racita si amestecam bine.

Sirop: un pahar de apa 4 linguri de zahar si o jumatate de esenta de rom.

Blatul racit bine il taiem in doua si il insiropam bine,punem crema si cealalta parte de blat pe care o insiropam.

Pentru decor: Imbracam tortul in ciocolata (200 gr de ciocolata cu 50 de ml de frisca lichida sau lapte + 50 de gr  de unt ,topita pe foc mic) .

Oprim doua linguri de ciocolata prin care trecem bignè cumparati (pe care ii puteti si umple ).

Se orneaza dupa placere :)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2014, 17:10
Foarte bun
la 22.03.2014, 18:24
la 22.03.2014, 19:46
la 22.03.2014, 20:26
Delicios!
la 22.03.2014, 20:34

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking