Tort de ciocolata

Postat de simona72 in Torturi
30 Iun 2014 | 5625 vizualizari
Tort de ciocolata

Pentru aniversarea de anul asta a zilei mele de nastere, mi-am dorit un tort ciocolatos. Asa ca, din toate cautarile si amintirile mele unul mi-a ramas la suflet...tortul Elei cu bezea si crema de lapte. Am facut blatul ei de ciocolata, care a iesit perfect, am adaugat un ganache, tot de ciocolata si gata, mai mult nu m-am complicat::))...Multumesc Ela si de inspiratie si de sfaturi.>:D

Ingrediente

  • pt blat:
  • 200 gr ciocolata 52% cacao
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 60 gr unt
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 4 oua
  • 100 ml smantana pt frisca
  • 100 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • pt crema:
  • 200 gr ciocolata 52% cacao
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 150 gr mascarpone
  • pt sirop:
  • 2 linguri zahar brut
  • 300 ml apa
  • 2 linguri esenta migdale
  • pt decor:
  • 1 lingurita cacao
  • bomboane
  • 100 ml smantana pt frisca
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 100 gr mascarpone

Mod de preparare

Pentru blat:ciocolata rupta in bucatele, se pune pe baie de aburi impreuna cu untul, uleiul si smantana pt frisca. Amestecam ingredientele pana se topeste ciocolata, lasam deoparte sa se raceasca. Separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul, iar galbenusurile le incorporam in ciocolata topita. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, se adauga in amestecul de ciocolata topita, iar apoi se incorporeaza cu albusurile batute spuma. Se pune aluatul intr-o forma cu inel detasabil, tapetat fundul cu hartie de copt, iar peretii unsi cu unt sau ulei. Se coace la 180 grade pt 35-40 minute. Se lasa sa se raceasca, eu l-am lasat peste noapte, si se taie in doua pe orizontala.

Pentru crema: se pune ciocolata rupta bucatele impreuna cu smantana pentru frisca intr-o craticioara cu peretii dublii. Se pune pe foc si se lasa pana ciocolata se topeste, dar sa nu fiarba, se amesteca cu un tel si se da vasul la frigider pentru 1-2 ore. Se mixeaza ciocolata topita cu smantana pt frisca pana capata consistenta cremoasa. Se adauga mascarponele, se mixeaza pana la incorporarea acestuia, dar nu prea mult sa nu se taie crema. 

Petru sirop:caramelizam zaharul, adaugam apa si lasam pe foc pana la dizolvarea completa a caramelului. Adaugam esenta de migdale si lasam la racit.

Pentru decor: se mixeaza frisca cu zaharul pudra pana capata consistenta si se adauga mascarponele. 

Pt asamblare: insiropam primul blat, adaugam jumatate din crema, punem al doilea blat pe care l-am insiropat cu siropul ramas si imbracam tortul cu crema ramasa. Am pus cacao intr-o strecuratoare, am presarat cacao pe toata suprafata tortului, frisca batuta cu mascarponele am pus-o intr-un pos si am facut moate, iar deasupra am mai adaugat niste bomboane pentru decor. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121

Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea Pentru blatul umed de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din...

Citeste continuarea

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Iata cum se prepara Reteta de tort cu coacaze rosii si albe Pentru ca mi-am pregatit blaturile cu o zi inainte, m-am apucat sa fac cremele si sa montez tortul in etape, aici e treaba cu rabdare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.06.2014, 12:54
Ce tort bun ai avut la asa zi speciala!
la 30.06.2014, 12:56
Place ciocolatosul! O felie te rog!
la 30.06.2014, 12:59
la 30.06.2014, 13:01
Grozav de bun!
la 30.06.2014, 13:02

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking