Tort de ciocolata cu fructe deshidratate si crema rapida

Postat de simona72 in Torturi
1 Iul 2014 | 4145 vizualizari
Tort de ciocolata cu fructe deshidratate si crema rapida

Nu ma dau in vant dupa cremele la plic si le folosesc destul de rar...dar atunci cand va grabiti si se anunta musafiri neasteptati va scot din multe necazuri si sunt de un real ajutor...

Ingrediente

  • pt blat:
  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 5 linguri lapte
  • 120 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura praf de copt
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr stafide
  • 50 gr merisoare
  • pt sirop:
  • 50-70 ml visinata
  • 3-4 linguri sirop de visine
  • 300 ml apa
  • pt crema:
  • 250 ml lapte rece
  • 1 plic crema pt prajituri cu gust de ciocolata si rom de la Dr. Oetker
  • pt decor:
  • cirese sau visine

Mod de preparare

Pentru inceput, puneti la hidratat stafidele si merisoarele in visinata pe care o aveti pt sirop.

Pt blat: mixati ouale intregi cu zaharul pana capata volum si se deschid la culoare. Se adauga in fir subtire uleiul si laptele si se reduce viteza mixerului. Ciocolata cu lapte se topeste pe baie de aburi si se adauga la compozitia de oua mixate. Separat se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt si se adauga la ingredientele umede. Se amesteca cu un tel tip para in asa fel incat sa scoatem cat mai putin aer din ouale mixate. La final se adauga si fructele deshidratate si hidratate in visinata. Se pune compozitia intr-o forma rotunda, eu am folosit una de silicon, se da la cuptorul incins la 170 grade pentru 35-40 minute. Se lasa putin sa se raceasca, se scoate blatul din forma si se lasa complet sa se raceasca. Se taie in doua pe orizontala. Se insiropeaza cele doua blaturi cu visinata ramasa de la fructe amestecata cu siropul de visine si apa. 

Pt crema: laptele rece se pune intr-un castron, se adauga praful pentru crema, se mixeaza pana capata volum si consistenta. Se pune crema intre cele doua blaturi, pastrandu-se putin din crema pentru decorul de deasupra.

Decorati dupa inspiratie si preferinte...Lasati la rece pentru cateva ore tortul, portionati si serviti.

Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu fructe deshidratate si crema rapida" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu ciocolata si mure

Postat de licurici_lra

Desert tort cu ciocolata si mure

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie. Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar. Cand s-au intarit,...

Citeste continuarea

Tort cu capsuni si kiwi

Postat de lilik

Tort cu capsuni si kiwi

Am folosit o tava de 35X 25 cm. Prima data pregatiti blatul: -separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile cu zaharul si praful de sare ca pentru bezea,apoi adaugati pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.07.2014, 20:44
Mmmmm!
la 01.07.2014, 20:56
Ce bun!
la 01.07.2014, 20:56
Bun
la 01.07.2014, 20:57
Delicios!
la 01.07.2014, 20:57
Foarte bun!!!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking