Tort de ciocolata cu fructe deshidratate si crema rapida

Postat de simona72 in Torturi
1 Iul 2014 | 4166 vizualizari
Tort de ciocolata cu fructe deshidratate si crema rapida

Nu ma dau in vant dupa cremele la plic si le folosesc destul de rar...dar atunci cand va grabiti si se anunta musafiri neasteptati va scot din multe necazuri si sunt de un real ajutor...

Ingrediente

  • pt blat:
  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 5 linguri lapte
  • 120 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura praf de copt
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr stafide
  • 50 gr merisoare
  • pt sirop:
  • 50-70 ml visinata
  • 3-4 linguri sirop de visine
  • 300 ml apa
  • pt crema:
  • 250 ml lapte rece
  • 1 plic crema pt prajituri cu gust de ciocolata si rom de la Dr. Oetker
  • pt decor:
  • cirese sau visine

Mod de preparare

Pentru inceput, puneti la hidratat stafidele si merisoarele in visinata pe care o aveti pt sirop.

Pt blat: mixati ouale intregi cu zaharul pana capata volum si se deschid la culoare. Se adauga in fir subtire uleiul si laptele si se reduce viteza mixerului. Ciocolata cu lapte se topeste pe baie de aburi si se adauga la compozitia de oua mixate. Separat se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt si se adauga la ingredientele umede. Se amesteca cu un tel tip para in asa fel incat sa scoatem cat mai putin aer din ouale mixate. La final se adauga si fructele deshidratate si hidratate in visinata. Se pune compozitia intr-o forma rotunda, eu am folosit una de silicon, se da la cuptorul incins la 170 grade pentru 35-40 minute. Se lasa putin sa se raceasca, se scoate blatul din forma si se lasa complet sa se raceasca. Se taie in doua pe orizontala. Se insiropeaza cele doua blaturi cu visinata ramasa de la fructe amestecata cu siropul de visine si apa. 

Pt crema: laptele rece se pune intr-un castron, se adauga praful pentru crema, se mixeaza pana capata volum si consistenta. Se pune crema intre cele doua blaturi, pastrandu-se putin din crema pentru decorul de deasupra.

Decorati dupa inspiratie si preferinte...Lasati la rece pentru cateva ore tortul, portionati si serviti.

Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu fructe deshidratate si crema rapida" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort cu mousse de ciocolata neagra si jeleu de fructe rosii

Postat de madi_marin

Desert tort cu mousse de ciocolata neagra si jeleu de fructe rosii

Se prepară întâi jeleul de fructe : se pune gelatina la hidratat în cele 2 linguri de apă. Se lasă deoparte. Amidonul se dizolvă în cei 50 ml apă şi se toarnă...

Citeste continuarea

Tort Tiramisu reţetă originală

Postat de rocsi_1612

Tort Tiramisu reţetă originală

Tiramisu reţetă originală Blatul: Mixam galbenusurile spuma cu zaharul, adaugam uleiul, apoi laptele si esenta. Incorporam cacaua cu praful de copt, apoi faina. Albusurile le batem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.07.2014, 20:44
Mmmmm!
la 01.07.2014, 20:56
Ce bun!
la 01.07.2014, 20:56
Bun
la 01.07.2014, 20:57
Delicios!
la 01.07.2014, 20:57
Foarte bun!!!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking