Tort de ciocolata cu portocale

Postat de simona72 in Torturi
24 Iun 2013 | 5295 vizualizari
Tort de ciocolata cu portocale

Reteta este luata dintr-o carte si trebuia sa fie ceva usor si rapid, dar cum la mine uneori lucrurile se mai Si complica si cind mai si respecti unii pasi din carte, in loc sa devina simplu si bun lucrurile i-au alta intorsatura. Este un tort deosebit de bun, dar glazura din carte nu a iesit asa cum o scrie cartea si in loc sa se vada frumos ea s-a prelins si a intrat in blatul de deasupra..

Ingrediente

Pt blat:

  • 200 gr faina
  • 100 gr amidon
  • 150 gr zahar
  • 150 gr unt
  • 3 oua
  • 2 portocale
  • 1 plic praf de copt

pt crema 1:

  • 150 ml lapte
  • 100 gr smantina
  • 40 gr faina
  • 1 ou
  • 50 gr zahar
  • 1 portocala

pt crema 2:

  • 200 ml smantina pt frisca
  • 100 gr brinzica proaspata Delaco
  • 100 gr iaurt gras grecesc
  • 100 gr zahar
  • 1 plic gelatina

pt glazura:

  • 50 ml apa
  • 50 gr zahar
  • 50 ml smintina pt frisca
  • 100 gr ciocolata menaj

pt decor:

  • 1 portocala
  • 50 ml apa
  • 50 gr zahar
  • biscuiti cu ciocolata sau de care aveti

Mod de preparare

Pt blat:pune ouale in robotul de bucatarie s-au mixeazale cu zaharul, adauga untul topit, zeamma celor 2 portocale, amesteca faina cu amidonul si praful de copt si punele peste compozitia de oua. Pune aluatul rezultat intr-o tava rotunda, de silicon am folosit eu si da-l la cuptorul incins la 180 grade pt 45 minute. Dupa ce s-a racit blatul in forma l-am scos(blatul meu a iesit putin tzuguiat), i-am taiat partea putin umflata de deasupra sa iasa drept si l-am taiat in doua pe orizontala.

Pt crema 1:intr-un vas am batut oul cu zaharul, am adugat zeama de la o portocala, strecurata, coaja rasa de la portocala,am adugat faina si am batut bine cu telul sa se desfaca, apoi laptele si smantina. Am pus pe aragaz la foc mic crema si am lasat sa fiarba, amestecind intruna. Se lasa sa se raceasca si se mai amesteca uneori in ea. 

Pt crema 2:se bate frisa cu zaharul, se adauga brinzica si iaurtul gras. Se hidrateaza gelatina conform instrctiunilor de pe ambalaj si jumatate din gelatina se pune peste frisca. 

Pt decor:o portocala se taie felii cint putem de subtiri, se pun cu apa, zaharul la fiert si se lasa pina scade putin apa. Se iau feliile de portocala si se pun in restul de gelatina. Cu sucul ramas se insiropeaza cele 2 blaturi. 

Pt asamblare: punem primul blat, insiropam, punem crema de portocale si citeva felii de portocala fiarta in sirop si dam la frigider 30 minute. Punem apoi partea tzuguiata care am taiat-o deasupra, punem frisca si mai dam la frigider pina ce frisca se intareste. Punem blatul de deasupra, insiropam. Aici am facut glazura din carte care mie nu mi-a placut:se fierbe apa cu zaharul, se aduga smantina, se lasa sa dea in clocot, se adauga ciocolata si se amesteca bine pina ciocolata s-a dizolvat. Am pus aceasta glazura,cam subtire, peste tort si peste marginile lui, a intrat putin si in blatul de deasupra. Am pus celelalte felii de portocala ramase deaupra, iar pe margini l-am ornat cu biscuiti pe care i-am dat prin glazura de ciocolata sa stea lipiti.Lsati tortul la frigider citeva ore bune s-au peste noapte si apoi serviti-l. Avind in vedere ca a fost tort aniversar si nu a fost servit acasa platoul de servit este cel cu care a fost transportat.

Pofta buna!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Postat de oanapl

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Se mixează untul cu zahărul măcinat până când se obține o cremă pufoasă, se adaugă apoi pe rând ouăle, mixând dupa fiecare. Peste crema de unt se pune cacaoa si...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.06.2013, 14:28
ce fain!
la 24.06.2013, 14:29
la 24.06.2013, 14:30
nebunie delicioasa,ce-i aici
la 24.06.2013, 14:35
moama...ce nebuniee
la 24.06.2013, 14:38
Eu vroiam tuguiul...

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking