Tort Dobos

Postat de ela in Torturi
16 Ian 2010 | 11401 vizualizari
Tort Dobos

pt ca noi nu am ajuns la cofetaria vieneza......

Ingrediente

  • pt foi:
  • 10 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 10 linguri faina
  • pt crema:
  • 750ml iapte,
  • 100gr faina,
  • 1cappucino ciocolata(milka),
  • 2linguri cacao,
  • 350gr zahar,
  • 200gr margarina,
  • 4linguri lapte fierbinte
  • pt glazura:
  • 5 linguri zahar,
  • 3 linguri lapte,
  • 2 linguri cacao,
  • 50 gr margarina

Mod de preparare

Bati albusurile spuma,adaugi zaharul,treptat,incorporezi galbenusurile si faina,amestecand usor cu o lingura de lemn.Din aceasta compozitie coci pe rand noua foi pe dosul unei tavi unsa cu margarina si tapetata cu faina.Le iei de pe fundul tavii cu un cutit mai lung si mai lat.Se pun pe foc laptele,faina,cacaoa,cappucino  si se amesteca pana se ingroasa ca o budinca.Separat freci untul cu zaharul si tornipeste compozitia pregatita mai devreme cand aceasta s-a racit.Tai foile in doua si le ungi cu crema.Ultima jumatate de foaie se glazureaza.Se decoreaza si se lasa la racit cateva ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Tort dobos

Postat de oanapl

Tort dobos

Pentru foi pui oul in bol robotului, adaugi zaharul si foarte putina sare si mixezi pana cand isi tripleaza volumul. Peste ou adaugi untul topit si racit si cerni faina, iar apoi cu miscari largi...

Citeste continuarea

Desert tort Dobos

Postat de Oana

Desert tort Dobos

Foi : Separa albusurile de galbenusuri. Pune un praf de sare peste albusuri si mixeaza pana se intaresc. Adauga apoi treptat jumatate din zaharul pudra si mixeaza pana obtii o bezea tare. Mixeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2010, 15:07
la 16.01.2010, 16:02
bine arata pacat ca sunt pozele rasturnate..
la 16.01.2010, 16:39
RIVKA si pt tine o felie mai mare
la 16.01.2010, 18:40
Ai avut rabdare sa coci 9 foi? Felicitari ! Tortuletul este foarte bun. Roaga-l pe "bucataras" sa-ti aranjeze pozele, ca e pacat de ele.
la 16.01.2010, 18:58
pozele sunt facute cu tel mobil si daca le intorc nu se mai vede nimic

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking