Ingrediente
- pentru foi:
- 4 oua,
- 5 linguri de lapte,
- 5 linguri ulei,
- 4 linguri de zahar
- 1/2 lingurita de bicarbonat stins cu otet
- faina cat sa iasa un aluat bun de modelat.
- pentru crema avem nevoie de :
- 500 ml lapte dulce,
- 250 g de zahar,
- 1/2 pachet margarina,
- 4 linguri de faina
- 4 linguri de cacao.
- pentru ornat avem nevoie de
- un plic de praf de frisca ,
- 150 ml lapte ,
- un intaritor de frisca
- flori de zahar din comert.
Mod de preparare
Pentru inceput pregatim foile amestecand ingredientele pentru foi, formand un aluat pe care il asezam sub forma de baton. Il portionam in 5 parti egale si le intindem pe fiecare in forma rotunda si le coacem pe ambele parti intr-o tigaie bine incinsa.
Separat pregatim crema astfel: adaugam zaharul in lapte, apoi adaugam faina si cacaoa. Punem pe foc, amestecand pana se ingroasa. Se da deoparte adaugandu-se margarina.
Se trece apoi la asamblare, adaugand crema peste fiecare foaie astfel incat ultima parte sa ramana de crema. Frisca se prepara dupa instructiunile de pe plic, ornandu-se apoi dupa cum se doreste, adaugandu-se si florile de zahar
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|