Tort Frankfurter Kranz by Amalia (pt toti prietenii de pe bucataras)

Postat de aziz in Torturi
17 Ian 2011 | 8614 vizualizari
Tort Frankfurter Kranz by Amalia (pt toti prietenii de pe bucataras)

Multumesc ,pentru urarile frumoase!!!

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 3 linguri apa
  •  CREMA:
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • 50 gr zahar
  • 250 gr unt sau margarina
  •   pt ornat
  • 150 gr zahar ars

Mod de preparare

pt blat :separam albusurile de galbenusuri.albusurie l-e batem spuma. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul apa si zaharul vanilat. Faina o amestecam cu praful de copt si turnam treptat in galbenusuri alternind cu cite o lingura de albus batut spuma. Punem amestecul intr-o forma de gugiluf ,unsa cu unt si tapetata cu faina. 160 grade -30 minute.

Crema: jumatate din cantitatea de lapte se pune la fiert cealalta jumatate se amesteca cu budinca si amidonul. Zaharul se amesteca cu laptele cald. Incorporam budinca cu lapte rece si amidon in laptele fierbinte pina obtinem o crema ,amestecam continuu sa nu se prinda si se lasa la racorit. Untul sau margarina se mixeaza 5 minute apoi incorporam budinca rece si mixam incontinuare.

Cu aceasta crema vom umple tortuletul taiat in trei blaturi si vom orna. Zaharul ars se picura pe o folie de aluminiu unsa cu ulei. Picurii de caramel formati ii punem ca decor deasupra tortului. Eu pe unul din blaturi am pus felii de piersica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Frankfurter Kranz by Amalia (pt toti prietenii de pe bucataras)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert tort de morcovi

Postat de AlexTeacher

Desert tort de morcovi

Incepe cu siropul , pentru a-i oferi ragaz sa se raceasca. Pune apa intr-o craticioara pe foc si adauga si zaharul. Amesteca bine pentru a se dizolva. Adauga in continuare esenta...

Citeste continuarea

Tort cu ciocolata si zmeura

Postat de ela

Tort cu ciocolata si zmeura

Preincalziti cuptorul cat faceti blatul.Va iesi un blat mai tare care sa poata sustine straturile de crema.Imi pare rau ca nu am insiropat blatul cu zeama scursa de la zmeura,iesea mai aromat si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2011, 13:50
La multi ani multe bucurii si numai fericire
pot sa ma servesc si eu cu o feliuta de tort????
la 17.01.2011, 14:00
pai se poate......deja am spus ca e pt prietenii de pe Bucataras multumesc de urare
la 17.01.2011, 14:01
LA MULTI ANI !!!
la 17.01.2011, 14:17
multumesc Diana
la 17.01.2011, 14:18
Super bun!!! La multi ani!!

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking