Ingrediente
- 2 cani si jumatate de pudra de alune crude de padure( sau 3) se pot inlocui cu migdale( ca model avem cana clasica de lapte)
- 150 ml unt de cacao( gasiti de cumparat pe internet) sau puteti pune unt normal
- 5 linguri zahar brun( facut pudra)
- 3 oua( de tara, bio, eco sau cum vreti voi sa fie mai bune si mai naturale:))))
- 5 linguri pline sirop de artar
- 3 linguri cacao
- 1 praf mic de sare
- 1/4 lingurita bicarbonat( stins cu 1/4 lingurita zeama de lamaie)
- vanilie( extract sau pudra naturala)
- esenta de rom
- coaja de portocala
- 1/4 lingurita extract de portocale
- 3 flori de anason pudra
- 5 cuisoare pudra
- un praf de scortisoara
- 100 ml cafea preparata
Mod de preparare
Untul de cacao se topeste pe baie de aburi.
Se fac pudra cuisoarele, florile de anason stelat, zaharul brun. se cerne cacaoa.
Albusurile cu zaharul si un mic praf de sare se bat spuma, apoi se adauga pe rand la mixer, galbenusurile, aromele, siropul de artar untul de cacao topit, cafeaua, cacaoa si la sfarsit alunele macinate si bicarbonatul stins. Compozitia trebuie sa fie groasa ca la chec, deci daca mai e nevoie mai adaugam pudra de alune). Turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt sau unsa cu putin ulei.
Coacem tortul pentru 25 de minute la 180 de grade...decoram dupa inspiratie sau pofta :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort keto cu ciocolata si sirop de artar" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|