Tort pentru Gaby_d

Postat de divainbucatarie in Torturi
6 Sep 2011 | 7211 vizualizari
Tort pentru Gaby_d

La multi ani, draga Gaby! Sa ai tot ce iti doresti, sa fi fericita alaturi de cei dragi! Iti trimit 33 de pupici si un tortulet... Acum este randul tau sa primesti un tort de ziua ta!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 ml ulei
  • 1/2 plic praf de copt stins cu lamaie sau otet
  • Pentru crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 ciocolate albe
  • 250 g mascarpone
  • Pentru umplutura si decor:
  • 500 g fructe de padure (zmeura, mure, afine, coacaze)

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Punem galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel.

Adaugam pe rand uleiul, praful de copt si faina, pe care le amestecam cu lingura usor pana se omogenizeaza compozitia. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina si coacem blatul timp de 30-40 minute in cuptorul preancalzit la 180°C.

Cat timp se coace blatul preagaim crema. Punem intr-un vas frisca lichida si ciocolata. Tinem vasul la baine-marie pana se topeste ciocolata. Amestecam bine si dam la rece pana se intareste crema putin. Mixam bine si adaugam treptat mascarpone, continuand sa mixam pana se omogenizeaza crema. Blatul il taiem pe jumatate. Ungem cu crema prima jumatate de blat.

Punem fructele de padure peste primul strat de crema, apoi asezam a doua jumatate de blat peste care punem iar crema si fructe de padure. Vom pastra crema pentru a-l imbraca si pe margine.

Punem tortul la rece pentru minim 3 ore apoi putem servi.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru Gaby_d" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (71)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tort cu crema de bezea cu nes

Postat de Bunica

Tort cu crema de bezea cu nes

Ia o cratiță cu diametrul de 28 cm. si caramelizează în ea cele 4 linguri cu zahăr. Când zahărul este fluid tapetează cratița cu el. In vasul de mixer pune albușurile cu...

Citeste continuarea

Desert tort de mere

Postat de AlexTeacher

Desert tort de mere

1. Pentru sosul de caramel topeste untul, zaharul brun si smantana de gatit intr-o tigaie, pana ce amestecul devine auriu. Ar trebui sa dureze cam 5 minute, dar pana la urma depinde de aragazul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2011, 09:53
un gest minunat cristina iar tortul cu siguranta m-ar incanta La multi ani gabyyyy!!!!!
la 06.09.2011, 10:07
LA multi ani Gabita ! (si aici )
Tortul e de milioane !!
Frumos de partea ta Cristina !
la 06.09.2011, 10:53
Superb tortul si delicios cu fructe de padure.
la 06.09.2011, 11:18
la 06.09.2011, 11:40
super tort si interesant mesajul sticlei

Vezi toate comentariile (71)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking