Tort simplu de Paste

Postat de laylalala in Torturi
5 Mai 2011 | 4425 vizualizari
Tort simplu de Paste

Ingrediente

  • Aluat
  • 4 oua
  • 120 gr zahar
  • 100 gr unt, topit
  • 50 ml lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 130 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Caramel
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 50 gr frisca lichida
  • Crema
  • 200 ml lapte
  • 30 gr amidon alimentar
  • 40 gr zahar tos
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 200 gr unt, la temperatura camerei
  • 150 gr zahar pudra
  • Decor
  • frisca batuta colorata
  • oua de paste cu ciocolata

Mod de preparare

Incinge cuptorul la 180°C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt rotunda de 18 cm diametru.

Pentru aluat, bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul. Adauga laptele si esentele. Cerne ingredientele uscate apoi adauga-le in cele lichide. Toarna aluatul obtinut in tava pregatita si da la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa aluatul sa se raceasca complet.

Pentru caramel, caramelizeaza zaharul intr-o cratita mica. Dupa ce s-a caramelizat zaharul, adauga untul su frisca lichida apoi amesteca pana la omogenizare. Pune caramelul deoparte.

Pentru crema, pune la fiert 350 ml lapte cu 40 gr zahar tos. Intr-un vas amesteca amidonul cu 50 ml lapte rece apoi adauga in restul de lapte imtrpuna cu esenta de rom. Lasa pe foc, amestecand, pana cand se formeaza un pudding. Lasa puddingul sa se raceasca aproape complet. Intr-un vas bate untul cu zaharul pudra apoi adauga puddingul.

Pentru asamblare, taie blatul racit in 3 parti, pe orizontala. Aseaza un blat pe o farfurie. Unge cu  ½  din crema, peste crema toarna cu lingura ½ din caramel apoi acopera cu al 2-lea blat. Repeta procedura incaodata. Decoreaza tortul cu frisca si oua de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort simplu de Paste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort de clatite cu zmeura

Postat de rocsi_1612

Tort de clatite cu zmeura

Clatitele: Intr-un bol mixam ouale spuma cu zaharul si untul de la temperatura camerei. Adaugam apa minerala, laptele, praful de copt si le amestecam usor cu un tel. Punem zaharul vanilat,...

Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de mango si ciocolata

Postat de simona72

Desert tort cu mousse de mango si ciocolata

Pentru blat: de la inceput cele doua tavi se ung cu ulei sau unt si se pudreaza cu faina. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana incepe sa se spumeze. Se adauga treptata zaharul si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2011, 16:40
arata super
la 05.05.2011, 16:41
frumos si bun
la 05.05.2011, 16:47
la 05.05.2011, 17:10
la 05.05.2011, 17:27

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking