Tortul Anei

Postat de mamaieelena in Torturi
26 Mar 2012 | 4565 vizualizari
Tortul Anei

In urma cu ceva timp am promis ca voi face un tort celei care avea sa devina mamica (daca va ramane evident insarcinata ceea ce s-a si intamplat) si acum are o frumusete de fetita de 2 saptamani si numele este Ana.

Ingrediente

  • blat:
  • 100 g unt
  • 1 lingura nuca de cocos
  • 160 g biscuiti cu unt
  • crema:
  • 4 galbenusuri
  • 130 g zahar
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • 140 ml lapte
  • 4 foi de gelatina
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 cutie cu ananas taiat bucati
  • decor:
  • 1 mandarina
  • 1 plic cu frisca pudra
  • 125 ml lapte
  • capsuni

Mod de preparare

Intr-o cratita mai mica se pun galbenusurile, zaharul si se amesteca bine sa se omogenizeze se vor pune si cele doua plicuri cu zahar vanilat, apoi se adauga laptele si se pune pe foc mic. Cand incepe sa se ingroase si nu clocoteste se da deoparte. Gelatina se pune la hidratat 5 minute in apa rece, dupa care se scurge bine de apa si se pune in crema de vanilie fierbinte amestecand pana la dizolvarea completa. Se pune la rece iar in acest timp se bate frisca lichida. Frisca trebuie sa fie bine intarita si cu o lingura de lemn amestecam crema de vanilie rece cu frisca.

Acum biscuitii se vor marunti bine (eu am maruntit cu sucitorul fiind mai gros la capete) si se pun peste untul topit se adauga si nuca de cocos. Pe o farfurie se fixeaza inelul de tort in care se pune blatul de biscuiti presandu-se bine, punem acum si crema peste blat jumatate de cantitate, ananasul bine scurs de zeama si tamponat cu hartie de bucatarie punem peste crema si apoi adaugam si cealalta jumatate de cantitate de crema. Acoperim cu folie si se da la frigider pentru 1-2 ore.

Se scoate si se orneaza dupa preferinta si imaginatie (si cum pe mine ma cam pareseste imaginatia tocmai cand am nevoie..)

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul Anei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura "Racoare intre biscuiti"

Postat de anuta

Prajitura "Racoare intre biscuiti"

1.Se prepara blatul (pentru o forma etasabila de tort cu diametrul de 26 cm) mixand albusurile cu un praf de sarea apoi cu zaharul pana se intaresc.Se incorporeaza galbenusurile zdrobite, esenta...

Citeste continuarea

Tort clasic cu crema de cacao si miez de nuca

Postat de Ina

Tort clasic cu crema de cacao si miez de nuca

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2012, 14:21
sa fie sanataoasa fetita frumos si delicios tortul
la 26.03.2012, 14:25
Sa fie sanatoasa si fericita Ana! Grozav tortul!
la 26.03.2012, 14:27
Sa va traiasca si fetita si nepotica iar tortul....arata fff bine si usor....
la 26.03.2012, 14:28
ups, cred ca am inteles gresit.... , dar oricum sa fie sanatoase amandoua!
la 26.03.2012, 14:41

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking