Tortulet cu crema Finetti

Postat de Constelatialeu in Torturi
10 Mai 2014 | 11391 vizualizari
Tortulet cu crema Finetti

Din motive de neglijenta am dat cu aparatul de pamant,deci ce am incercat eu aici,sunt poze facute cu vechiul aparat foto,care trage sa moara si cu telefonul......nu prea imi plac,dar am incercat.....

Ingrediente

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Crema
  • 300 g fineti
  • 200 g margarina rama cu unt
  • 150 g zahar pudra
  • visine din dulceata
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 fiola de esenta rom
  • Pentru ornat
  • frisca+ crema de fineti

Mod de preparare

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri.Mixam albusurile cu un praf de sare pana devine o spuma tare.galbenusurile cu zaharul le frecam pana se topeste zaharul,adaugam faina si la final albusurile ,amestecand de jos in sus cu miscari lente.Ungem forma de tort ( 18 cm diametru) si o tapetam cu faina,turnam mai mult de jumatate din compozitie.In compozitia ramasa adaugam cacaoa si omogenizam.Apoi turnam si partea cu cacaoa in mijloc si cu un bat de frigaruie amestecam aleatoriu..dam blatul la cuptorul preincalzit,cand trece testul scobitorii este gata.Se lasa la racit si apoi se taie in 4.

Sirop:

Se pune la fiert apa si zaharul,cand a dat in clocot se trage de pe foc si se pune esenta de rom.Se lasa la racit.

Crema:

Pachetul de rama frecat bine pana devine o crema spumoasa se adauga zaharul si continuam sa frecam pana se topeste zaharul,apoi adaugam crema fineti.

Asamblare:

Blatul taiat in 4,asezam prima parte pe o farfurie o insiropam,punem crema si apoi visine din dulceata,peste punem partea a doua si procedam ca prima data.La fel facem pana ajungem la ultima parte.Imbracam tortul in crema.Oprim 2-3 linguri de crema pe care le amestecam cu frisca si ornam tortuletul. Deasupra am ras ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet cu crema Finetti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tortulet cu capsuni si crema de lapte cu ciocolata alba

Postat de mirela0911

Desert tortulet cu capsuni si crema de lapte cu ciocolata alba

Blatul: se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu praful de sare si zaharul, adaugat pe rand pana devine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se...

Citeste continuarea

Tort cu dulceata de trandafiri

Postat de Constelatialeu

Tort cu dulceata de trandafiri

Blat: Mai intai pregatim cratita in care coacem blatul. Tapetam cu hartie de copt o cratita cu diametrul de 20 cm. Apoi ne apucam sa batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si batem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2014, 16:30
Cee bine arata
la 10.05.2014, 16:34
bun bun
la 10.05.2014, 16:36
la 10.05.2014, 16:49
simplu si bun bravoo!!
la 10.05.2014, 16:50

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking