Turnulete cu dovleac

Postat de Anamaria7 in Prajituri
10 Feb 2011 | 3670 vizualizari
Turnulete cu dovleac

Din prea mult dovleac cules asta-toamna :))

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 5 oua
  • 7 lg pesmet
  • 2 lg faina
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 5 lg zahar
  • Pentru sirop:
  • 1c apa
  • 150gr zahar
  • 2lg rom
  • Pentru crema de dovleac:
  • 2c dovleac copt, piure
  • 2-3lg miere
  • 2lg iaurt simplu
  • 4lg crema de branza
  • 1/2 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt nucsoara
  • 1/2 lgt cuisoare macinate
  • + frisca pentru ornat

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 190C. Eu am folosit forme de briose unse cu ulei.

Aluatul:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pe viteza mare pana cand compozitia devine lucioasa si se tine de palete. Galbenusurile se adauga pe rand amestecand bine dupa fiecare. La final se adauga faina, in ploaie, amestecata in prealabil cu pesmetul si praful de copt.

Aluatul se imparte in forme si se tine la cuptor pana cand devine auriu si trece testul scobitorii.

Din apa si zahar se face un sirop mai gros, iar dupa ce se ia de pe foc se adauga romul. Blatul se insiropeaza bine.

Crema:

Amestecam bine toate ingredientele si eventual mai adaugam miere/zahar, dupa preferinte.

Asamblare:

Peste blat se pune o lingura buna de crema, apoi se orneaza cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turnulete cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert Linzer cu mere

Postat de mirela0911

Desert Linzer cu mere

Umplutura: Mai intai se pregateste umplutura. Se curata merele de coaja, se spala si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun la calit intr-o cratita, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat....

Citeste continuarea

Prăjitură „tăvălită” cu nucă de cocos

Postat de diaconta

Prăjitură „tăvălită” cu nucă de cocos

Am pregatit mai întâi blatul. Am separat albusurile de galbenus. Din zahar am retinut 100 g (5 linguri) pentru albus,iar restul l-am mixat cu untul. Am adaugat galbenusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2011, 12:57
o bunatate
la 10.02.2011, 12:59
Superbe!
la 10.02.2011, 13:25
Foarte frumoase...felicitari
la 10.02.2011, 13:57
Este dovleacul acela obisnuit , sau este din acela turcesc ... eu cam asa stiam ca din acela facea bunica mea
la 10.02.2011, 14:57
nu-mi place dovleacul...dar arata f bine

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking