Turte nedospite(Cococi)

Postat de comanligia in Piine
28 Mai 2014 | 18657 vizualizari
Turte nedospite(Cococi)

Nu am vrut sa pun aceasta reteta,ptr ca e usoara si (poate banala ptr unii)dar am vrut sa adaug si ceva retete din copilaria mea, mama ne facea mereu cand ni se facea pofta de asa ceva, eu eram fan gogosilor fara zahar, placintelor care nu contineau zahar, tot ce era patiserie fara zahar eu mancam pe rupte :)

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1 lingura rasa sare
  • apa cat cuprinde(cat sa fie o coca buna de intins)
  • gem de cirese(sau de care doriti)

Mod de preparare

Am pus intr-un castron faina cernuta.

Am adaugat sare si apoi apa cat cuprinde,am framantat bine si am mai adaugat apa daca a fost necesar pana nu se mai lipeste coca de mana.

Am rupt bucati (daca vreti mai subtiri se pot rupe bucati mai mici,daca doriti mai groase se rupe mai multa coca).Cand sunt subtiri sunt mai crocante,iar cele mai groase sunt mai moi.

Am intins fiecare bucata cu sucitorul si le-am copt in cratita fara ulei,pana s-au rumenit putin.

Se pot servi calde sau reci cu gem,ciocolata ptr tartine,miere etc.

Se folosesc aceste turte in loc de paine.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte nedospite(Cococi)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifle cu branza de burduf si masline

Postat de mirela0911

Chifle cu branza de burduf si masline

Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc unde se presara 1 lgt cu zahar, apoi se pune drojdia uscata. Se toarna peste drojdie cca 100 ml lapte caldut. Se lasa deoparte pana se...

Citeste continuarea

Paine felii cu usturoi (Pull apart bread)

Postat de postavaru

Paine felii cu usturoi (Pull apart bread)

Framantam aluatul din timp, pentru ca va trebui sa stea la dospit. Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in putina apa calduta si o lasam 10 minute sa creasca. Intre timp cernem faina intr-un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2014, 12:13
Ce faine! Noi le spuneam cococi, le făcea bunica pe plită şi le mâncam mai ales în zilele de post, merg de minune cu fasolea, cu ciorba de roşii şi tocăniţa de cartofi.
la 28.05.2014, 12:16
Da Padre asa e si noi le ziceam cococi,dar am zis sa le dau alta denumire sa nu se mire cei ce nu au auzit sau o sa scriu in paranteza cococi
la 28.05.2014, 12:16
ce bune!!!
la 28.05.2014, 12:28
la 28.05.2014, 13:10
simplu si bun!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking