Turtite din secara

Postat de privatelaura in Piine
27 Apr 2013 | 6315 vizualizari
Turtite din secara

Mai nou, suntem nevoiti sa ne schimbam un pic optiunile culinare, astfel incat sa avem o dieta mai stricta. Am renuntat la zahar, faina alba, si altele. Din acest motiv, am optat astazi pentru niste turtite din faina de secara care au iesit tare gustoase. Mie imi plac mai mult preparatele din faina neagra sau de secara decat cele din faina alba. Insa acum a venit randul lor de nevoie ;)

Ingrediente

  • 350 gr faina secara
  • 1 lgta sare
  • 1 canita lapte batut (de casa)
  • 4 lg ulei masline
  • jumatate plic drojdie uscata
  • o cana apa calduta

Mod de preparare

Intr-un castron, am pus 300 gr faina secara, o lingurita  sare si am amestecat. 

Drojdia am pus-o un pic la hidratat in cateva linguri de apa calduta. 

Peste faina, am adaugat drojdia, am amestecat un pic, apoi am adaugat laptele batut si uleiul. Am framantat un aluat cam lipicios, dar am mai adaugat cate un pic de faina, pana am obtinut un aluat mai inchegat. Am lasat la dospit cam o ora (intr-un loc cu calduta)

Dupa ce a crescut aluatul, am format turtite nu foarte mari, pe care le-am pus la copt intr-o tava prevazuta cu hartie de copt. Am presarat cateva seminte de dovleac si de in. Am copt la foc mediu cam 30 min.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite din secara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paine

Postat de lucy2002

Paine

 Drojdia se amesteca cu zaharul. Peste drojdie adaugam apa calduta. Cernem faina intr-un bol si amestecam cu sarea. Facem o gropita la mijloc, adaugam pe rand apa amestecata cu drojdia...

Citeste continuarea

Turte umplute

Postat de rocsi_1612

Turte umplute

Cernem faina intr-un bol. Frecam drojdia cu zaharul pana ce se dizolva. Peste faina punem smantana, drojdia dizolvata si sarea. Incepem sa framantam, turnam lapte putin cate putin, pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2013, 18:42
am venit la timp
la 27.04.2013, 18:50
la 27.04.2013, 18:57
trimite-mi si mie o portie
la 27.04.2013, 19:05
daca faceam acum cateva saptamani, lemancam singura acum sunt binevenite
la 27.04.2013, 19:07

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking