Untură de porc aromată, tartinabilă

Postat de DinDragostePentruGatit in Aperitive / Garnituri
31 Ian 2013 | 8130 vizualizari
Untură de porc aromată, tartinabilă

Plecând de la ideea rafinată a untului aromat cu diverse, m-am gândit s-o aplic în cazul unturii de porc; grăsimea topită de la pregătirea jumărilor am amestecat-o cu ceapă, usturoi, condimente şi a ieşit ceva aromat, tartinabil... Nu obişnuiesc să consum untură, însă acum mai mult curiozitatea m-a determinat să experimentez. În sezonul rece, când şi când, o tartina cu untură, mai ales aromată :)) merge...

Ingrediente

  • 200 g untură topită şi solidificată;
  • 2 căţei de usturoi;
  • 1/4 ceapă roşie;
  • chili proaspăt măcinat;
  • rozmarin,
  • cimbru,
  • ciboulette - uscate;
  • sare.

Mod de preparare

Grăsimea lichidă rămasă de la pregătirea jumărilor, se lasă puţin la răcit, se strecoară şi se pune de-o parte să se solidifice, la temperatura camerei.

Ceapa, usturoiul şi chili se  toacă foarte mărunt.

Se amestecă untura cu ceapă, usturoi, chili, rozmarin, cimbru, ciboulette şi sare până se formează o pastă omogenă. 

Am turnat amestecul obţinut într-o cutie, căptuşită cu folie alimetară şi am pus la rece pentru câteva ore. 

Am servit câte o tartină de untură aromată cu pâine multicereale cu seminţe de in şi măsline negre.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Untură de porc aromată, tartinabilă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Budinca de paste cu carne si ciuperci

Postat de merisor67

Budinca de paste cu carne si ciuperci

Punem in vasul multicookerului apa cu o lingurita de sare si setam programul FRY pentru 10 minute, apoi adaugam pastele, inchidem capacul si setam programul RICE/PASTA. Intre timp preparam...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branza si legume

Postat de mirela0911

Aperitiv tarta cu branza si legume

Intr-un bol, se pune faina, sarea si praful de copt. Se mixeaza ingredientele, apoi se adauga untul taiat cubulete mici. Se framanta cu ajutorul degetelor, pana se obtine un aluat faramicios, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2013, 17:00
Şi merge cu pâine de casă de minune Ca să nu mai zic că poate da gust şi altor mâncăruri
la 31.01.2013, 17:02
Gand la gand, parinte... . Multumesc.
la 31.01.2013, 17:09
la 31.01.2013, 17:19
daca am mancat aseara untura,mai servesc si de la tine o felie ma duce cu gandul la painea cu untura servita la intalneala de la Sibiu
la 31.01.2013, 17:20
Sa-ti fie de bine, Dia.

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking