Ingrediente
- varza acra 1000 g,
- ceapa galbena 2 bucati,
- ulei de palmier 50 ml,
- ardei gras 1 bucata,
- zacusca 1 borcan mic,
- afumatura ( ce am gasit prin frigider bacon, costita afumata, muschi file etc.) 250 g,
- foaie de dafin,
- marar uscat,
- cimbru
Mod de preparare
Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei si apa, cca 5 minute la foc tare, neacoperit. Ardeiul se curata de seminte se toaca marunt si se adauga la ceapa calita, lasandu-se impreuna cca. 5 minute pana se inmoaie. Intre timp se toaca marunt afumatura si se adauga la amestecul de ceapa si ardei, lasandu-se la foc mediu, cca. 10 minute, acoperit. Varza murata se taie fideluta (recunosc ca am trisat de data asta, am folosit varza murata gata tocata, ;) Se gaseste la Lidl sau Kaufkand (in Romania), in borcan, conserva sau punga;) fierbe mult mai repede si nici nu e prea sarata, ci dulce acrisoara) si se adauga la amestecul de mai sus. Se asezoneaza de cimbru, foaie de dafin, marar uscat, se adauga un litru de apa, apoi se lasa la fiert cca. 20 de minute, la foc mediu, necoperit. Spre finalul fierberii se adauga zacusca si se mai lasa la fiert cca. 10 minute ptr a se impreuna gusturile. Se serveste fierbinte cu paine proaspata si smantana sau su mamaliguta si ardei iute, dupa gustul fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza acra cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (36)
|